Ez a kérdés egyre többször megfogalmazódik bennünk. Amikor feltesszük a kérdést, „Hogyan legyek sikeres nő?”, nagy valószínűséggel azokra a sikerekre gondolunk közben, amiket a férfiak alkotta világ is sikernek tart. Mi van, ha számunkra nem ez, vagy nem kizárólag ez jelentheti a sikert? Erről szól ez az írás.

Elférfiasodott nők

Azt hiszem, van ezen a téren egy kis zavar. A nő nem attól lesz sikeres, hogy olyanná válik, mint egy férfi! Hogy felveszi azokat a szokásokat, versenybe száll a férfi ellen, és megpróbál jobbnak lenni. Ahhoz, hogy le tudja győzni a férfit, olyanná kell válnia. Rengeteg nő átvette a világból, hogy akkor érzi magát egyenrangúnak, ha ugyanazok a jogosultságok illetik meg, csak ehhez, ugyanúgy is kell működnie. Vagyis fel kell adnia mindazt, ami a női lét nagyszerűsége. Le kell mondania azokról az eszközökről, amiket nőként szabadon használhatna.

Vajon igazán sikeres, kiteljesedett lehet-e a nő akkor, ha a siker érdekében férfiként kezd el élni?

A nő alapvetően nem így működik. Bennünk ott a lágyság, a befogadás, amellett, hogy erősek és határozottak is tudunk lenni egyben. Csak ehhez más eszközöket használunk. Mindkét nemben ott van mindkét energiaminőség, csak másképpen. És ez ettől csodálatos.

amerikai foci

Másrészt a verseny harcot szül!

Ki ellen, és minek? Mikor hittük el, hogy ellenfelei vagyunk egymásnak, és meg kell küzdenünk azért, hogy megtudjuk ki a jobb? Ki mondta, hogy nem lehetünk együttműködők, nem támogathatjuk egymást? Milyen lenne az életünk, ha abbahagynánk az összes harcot, és azon lennénk, mit adhatunk, és mit fogadhatunk be egymástól?

A verseny, a küzdelem a sikerért, az asszimilálódás az elférfiasodáshoz egy olyan választás, amiben kevesen érezhetik igazán jól magukat. Talán pillanatokra, de hosszútávon nem valószínű. És ezzel nem akarom azt mondani, hogy nincs egyetlen olyan nő sem, aki ne élvezné, hogy „férfivá változik”, és a férfi eszköztárat használva lesz sikeres.

A kérdés az, hogy neked ez működik-e, belefér-e, és valóban szeretnéd-e? Szeretnéd-e magadat ilyen korlátok közé szorítani, vagy szívesebben élnéd meg a sikereket szabadon, a saját „szabályaid” szerint.

Hiszen mi a siker?

Bármi, ami hozzásegít téged ahhoz, hogy nagyszerűen érezd magad a bőrödben. Nem a sok pénz, a csillogás, a vezetői pozíció, vagy a nagy profitot termelő vállalkozás, nem a Nobel díj, vagy a vastaps.

A siker az, amit te annak nyilvánítasz.

A kérdés, hogy „Hogyan legyek sikeres nő?” azt mutatja meg, hogy most nem tartod magadat annak! És ebben nincs semmi meglepő, hiszen már egészen kicsi korunktól kezdve arra ösztönöztek minket, hogy teljesítsünk, bizonyítsuk be, érünk annyit, mint a férfi. Generációs mintáink, és a múlt terhei nyomasztanak, átvettük, hogy elnyomottak vagyunk, és ki kell állnunk magunkért, sőt harcolnunk kell. Ezért a legtöbb nő folyamatos teljesítéskényszerben él, lekicsinyíti önmagát, és azt, amit csinál. Erre rengeteg energia elmegy, és éppen az ellenállást, a harcot tápláljuk tovább, és önmagunk kicsiségét erősítjük.

have a wonderful day

Mi az amit tehetünk?

Mi lenne, ha elengednénk a múltat, nagyanyáink minden korlátozó nézőpontjával együtt? Ez ugyanis nem visz előre, csak berögzít az ellenállásba, és éppen ezzel helyezzük a férfit magunk fölé, akit le kell győzni. Mi van, ha nem kell legyőznünk senkit? Milyen lenne, ha egyszerűen önmagunk lennénk?

Álljunk le azzal, hogy a sikert a férfiak szemüvegén keresztül ítéljük meg.

Hagyjuk abba, hogy másnak akarjunk látszani, mint akik vagyunk. Nőként, hatalmas erő van a kezünkben, éppen a választott nemünkből kifolyólag. Használjuk ezt sikeresen, például arra, hogy megszüntessük a kényszeres siker-üldözést. Éljük meg a sikert minden tevékenységünkben. És ez nem jelenti azt, hogy ne cselekedjünk, és ne éljünk a lehetőségekkel! Bármik lehetünk, amik csak szeretnénk! Viszont ezt ne a kényszer szülje, hogy akkor érezzük magunkat értékesnek, ha nagy dolgokat tűzünk ki, és azt érjük el. Ez legyen inkább egy szabad választás, a végtelen lehetőségek közül.

Hogyan lehetsz sikeres nő?

Úgy lehetsz sikeres nő, hogy igazán önmagad vagy! Megéled önnön nagyszerűségedet mindenben, amihez csak hozzáérsz. Ha nálad nem válik szét a sikeresség és a boldogság, hanem mindkettő jelen van, akkor valóban csodálatos élted lehet. És ha gyakorlati ötletet is szeretnél, akkor azt mondom, hogy a sikerhez vezető út, egy önismereti úttal van összekapcsolva. Nem láttam olyan sikeres embert, aki ne tett volna azért, hogy önmaga legjobb verzióját bontakoztassa ki.

Ha te is azon vagy, hogy ez így legyen, akkor amiben én hozzájárulás lehetek neked, az a 21 tipp az önkifejező, stílusos és kortalan önmagadhoz, mini e-mail kurzus, az egyéni kezelések és az Access Bars tanfolyamok.

Kíváncsi vagy milyen erőőségeid vannak? Mi mindennel akadályozod magad? Milyen nézőpontok, minták szerint éled az életedet és mit tehetsz, hogy együttműködj a személyiségeddel, és lebontsd a gátakat? Akkor neked a “Térkép önmagadhoz!” – személyiségprofil elemzés és a Turbózd fel magad! – egyéni online konzultáció segítség lehet!

 

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here