Volt idő, mikor sokszor hangoztattam: ha még egyszer születnék férfi lennék. Úgy láttam, hogy a férfiaknak sokkal könnyebb dolguk van a világban, kevesebb teher nyomja a vállukat. Nőként több területen kell helytállnunk és mégis ebben a férfi központú világban elnyomottként élünk. Aztán „felébredtem” és rájöttem, hogy nőnek lenni jó, sőt nagyon jóóóóó! Csak másként kell ránézni erre az egészre.

Felismertem azt is, hogy nőként soha nem ért olyan atrocitás, amit összefüggésbe hoztam volna azzal, hogy engem, mint nőt nyomnak el, hogy azért nem érvényesülhetek, hogy bármely férfinek több lehetősége lenne, mint nekem. Pedig 25 éven keresztül dolgoztam olyan közegben, ahol a férfiak voltak többen. S mivel egyáltalán nem voltak negatív tapasztalataim, így felismertem, hogy átveszek és hangoztatok egy csoporttudatosságot, melyet azok a nők hozhattak létre, akik sikertelenségüket kivetítették valaki másra, a világra, a nemükre, és nem vállalták a felelősséget önmagukért, a helyzetükért. Így hát gyorsan átértékeltem a dolgot és rájöttem, hogy nőként sokkal csodálatosabb az életem, mint hittem.

Nőnek lenni jó. Mi kell ahhoz, hogy ezt így élhesd meg te is?

1.) Nőnek lenni jó – önmagad tisztelete

Ha egyenrangú félként tekintesz magadra, a másik fél nemétől függetlenül, a férfiak is így tekintenek rád. Ha azt sugárzod magadból, hogy „tisztelem saját személyemet, tisztában vagyok az értékeimmel”, akkor ha van is olyan ember, aki megpróbál lekezelő lenni, elég gyorsan rájön, hogy nem sokra megy vele. Ha viszont az van a fejedben, hogy nem vagy elég jó, ha ledegradálod saját magadat, akkor ugyanezt fogod viszontlátni a környezetedben is. Főleg párkapcsolatokban látni, hogy a nő inkább feladja tartását, alárendelődik a férfinak és minden megaláztatást elvisel, mert fél attól, hogy egyedül marad.

2.) Nőnek lenni jó – őszinteség

A nő lényéhez, hozzá tartozik a kedvesség és a gyengédség. Amelyik nő nem ilyen, az lélekben súlyos sérüléseket cipel magával, és elfedi igazi arcát a világ elől, hogy ne sérüljön. Ha képes vagy megmutatni a benned lévő kedvességet és gyengédséget, akkor azt mutatod meg a világnak, hogy sérthetetlen vagy és bátran kiteszed a szíved, nem érheti semmi baj. Meg fogsz lepődni! Mert míg az terjedt el, hogy ebben a társadalomban nem lehet őszintének lenni, nem lehet megmutatni az érzéseidet, mert akkor elnyomnak és tönkre tesznek, a valóság nem ez. Mindig azt kapod, amit adsz, és mindig megtalálod azokat az embereket, akik a te értékeidet tükrözik vissza.

Ha játszmázol, ha őszintétlenül, a hódítás, vagy valamilyen más cél kedvéért csavarod az ujjad köré, vagy akár nyomod el a férfiakat, ha nincs szeretet, akkor ne lepődj meg, ha ugyanez érkezik vissza.  Ha őszinte vagy, és ki mered nyitni magad a másik embernek, akkor nem fog visszaélni a bizalmaddal. Ha mégis megteszi, tudni fogod, nem ő a te embered. A játszmák amúgy sem jók semmire, arra meg főleg nem, hogy megalapozd velük az életedet, legyen szó akár karrierépítésről, akár párkapcsolatról, vagy barátságról. Olyan, mint homokra építkezni.

3.) Nőnek lenni jó – hitelesség

A nőiesség nem a külsőn múlik, az csak kiemeli és tovább fokozza a benned élő nőt. Hordhatsz bármilyen dögös cuccot, ha belülről nem vagy igazi, akkor a stílus, csak egy újabb maszk lesz, amivel megpróbálod elfedni azt, aki valójában vagy. A valódi nőiség belülről fakad és átsüt minden külső formán, testalkaton és öltözködésen.

A benned lévő lágyság, puhaság és érzékiség az, ami a nőt igazán nővé teszi és nem a praktikák, a betanult viselkedésmódok, a szerepjátszás. Ne úgy akarj érvényesülni a világban, hogy átveszed a férfiak stílusát és „macsó” nővé válsz. Maradj meg nőnek, vagy alakulj vissza, hiszen azért születtél női testbe, mert nőként tudod leginkább megmutatni a világnak ki vagy te. Élj ezzel az adománnyal, a világban elfoglalt helyeddel, mert bár más eszközeid lesznek az önmegvalósításra, de mindent elérhetsz, amit csak szeretnél. És így nőnek lenni jó!

A gyengédség nem keverendő össze a gyengeséggel és a lágyság nem jelent határozatlanságot. Az a nő, aki tisztában van önmagával, határozott és erős. Pont ezért képes megmutatni a benne rejlő finomságokat is, mert nem tart attól, hogy ezáltal elnyomhatóvá és kiszolgáltatottá válik. Képes szívből élni és megengedi magának, hogy sérülékenységét is felvállalja. Ettől lesz hiteles és szerethető, a férfi szeme fénye, akit nem elnyomni, megalázni, hanem tisztelni és szeretni akar. Az a NŐ és az a FÉRFI valóban úgy él, mint yin és yang, nincs szükségük arra, hogy egymás fölé kerekedjenek, hogy hatalmi játszmákat vívjanak. Képesek kapcsolatban is szabadon élni, mert nem birtokolnak, nem uralkodnak, egyszerűen csak szeretnek. És így nőnek lenni jó!

Ha, bár erősen dolgozol magadon és mégsem megy, akkor se keseredj el. Értékeld azt aki most vagy. Korábbi tapasztalataid miatt lettél azzá. Haladj tovább, élj figyelmesen, dolgozz magadon és elérkezik a pillanat, amikor beérnek ezek a folyamatok, és te könnyedén mutatod meg magad a nagyvilágnak. Ne legyenek elvárásaid, mindig élvezd azt, amiben éppen vagy, és hozd ki belőle a legjobbat. És ami a legfontosabb, mindent csak mankóként használj! Ne akarj pontosan azzá válni, alakítsd a magad képére, amiben te, jól érzed magad. Felejtsd el a társadalmi normákat és elvárásokat, egyszerűen csak élj, ahogy neked a legjobb. Nőnek lenni jó!

Ha kíváncsi vagy, mi zajlik benned, ami esetleg akadályozza, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél, akkor  a Térkép önmagadhoz – személyiségprofil elemzéssel felderíthetjük. Ha tovább is mennél vele, akkor a Turbózd fel magad! -egyéni online konzultáció alkalmas erre.  Ha a stílusod kialakítását összekapcsolnád az önismerettel, akkor a Ragyogj fel! – stíluskarakter evolúció pont erről szól.

Ha Access Bars kezelésre vágynál, akkor arra is van lehetőség!

Szeretnél még több ötletet? Iratkozz fel a 21 tippre  itt


Adatkezelési tájékoztató>> 

.

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here