.

Semmi sem állandóbb, mint a változás az életben.

Ez egy régi és elcsépelt mondat, valószínűleg mindenki ismeri már. Mégis előfordul, hogy bár nem tölt el tökéletes jó érzéssel, ragaszkodunk valamihez, ami kényelmes, amit már megszoktunk, sőt sokszor két kézzel kapaszkodunk belé, mintha nem volna más választásunk. Közben csak arról van szó, hogy  félünk az újtól, az ismeretlentől, attól, hogy amit a változás az  életben nyújtani tudna nekünk. Hogy ki kell szállnunk a fotelból, ráadásul a megszokott, jól ismert dolog azt gondoljuk biztonságot ad. Ott már otthonosan mozgunk, nem történhet váratlan helyzet, átlátjuk a dolgainkat, legalábbis ezt képzeljük.

De mit is teszünk ilyenkor valójában?

Nem áramlunk az élettel! Hátráltatjuk a változást, megrekesztjük az energiaáramlást az életünkbe, és egyre nagyobb erőfeszítésünkbe kerül, hogy fenntartsuk a megszokott állapotot. Ráadásul egyre több jelet kapunk, arról, hogy amiben vagyunk nem a legmegfelelőbb számunkra, de igyekszünk figyelmen kívül hagyni, vagy másként értelmezni ezeket. Egyre több rossz érzést keltő dolog történik, mi meg nem értjük miért kapjuk mindezt? Miért? Mert nem engedjük meg, hogy az történjen, ami történni akar! Egyszer csak elveszítjük az irányítást, kicsúsznak a kezünkből a dolgok, összeomlunk, drámázunk.

Változás az életben: történhetne másként is!

VAN VÁLASZTÁSUNK! Mi döntünk arról, hogy kiabálunk, kapálózunk, kapaszkodunk a kényelembe, biztonságba, ellenállunk az újnak, vagy igent mondunk a változásra és békében, elfogadással járjuk az utat. Mi döntünk arról, hová helyezzük a fókuszt, azt nézzük mi a rossz az életünkbe, vagy kereshetjük benne a jót. Utóbbi esetben örömmel fogadjuk az összes eseményt, megéljük a helyzeteinket és fejlődünk általuk. Később visszatekintve meglátjuk, hogy az akkor nem annyira örömtelinek látszó folyamat a javunkat szolgálta, és valami sokkal nagyszerűbbet hozott! Akárhogy is döntünk, ellenállunk, vagy áramlunk a változás mindenképpen bekövetkezik, akkor miért ne működnénk együtt vele?

“Vagy a helyzet lesz úrrá rajtad, vagy te a helyzeten.” – mondja Bob Proctor.

Ezt úgy fordítanám a magam számára, hogy megengedem a helyzetnek, hogy megtörténjen és együttműködöm vele.

“Hátralépek és hagyom, hogy a gondviselés vezessen utamon” (Bagdi Bella)

Ha kíváncsi vagy, mi zajlik benned, ami esetleg akadályozza, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél, akkor  a Térkép önmagadhoz – személyiségprofil elemzéssel felderíthetjük. Ha tovább is mennél vele, akkor a Turbózd fel magad! -egyéni online konzultáció alkalmas erre.  Ha a stílusod kialakítását összekapcsolnád az önismerettel, akkor a Ragyogj fel! – stíluskarakter evolúció pont erről szól.

Ha Access Bars kezelésre vágynál, akkor arra is van lehetőség!

Szeretnél még több ötletet? Iratkozz fel a 21 tippre  itt


Adatkezelési tájékoztató>> 

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here