Szűkebb és tágabb környezetemben kevesen mondhatják el magukról, hogy makk egészségesek, soha nem fáj semmijük. Akiknek vannak fájdalmaik, azok gőzerővel igyekeznek, hogy megszűntessék. A hév pontosan addig hajtja őket, amíg a fájdalom elmúlik. Mert ami nem fáj, az nincs, ugye? Szedjünk gyógyszert, vágassuk ki, tüntessük el. De vajon megoldottuk-e ezzel a problémát, vagy csak elodáztuk, hogy szembenézzünk vele, mit is üzen nekünk ez az egész? Kiderülnek-e ettől a fájdalom lelki okai? Mert azok bizony vannak!

Ha más nem, hát az, hogy az ádáz küzdelemben elfelejtjük megkérdezni a fájdalmat magát.

Fájdalom: miért jöttél? Mit üzensz? Mire utalsz? Miért vagy itt?

El akarjuk nyomni, tiporni anélkül, hogy meg akarnánk érteni a motivációját. Nem fogadjuk el, hogy létjogosultsága van az életünkben, pedig mi hívtuk életre. Kezelhetetlenné válik, kicsúszik az irányításunk alól, és ez felbosszant, sőt tehetetlenség érzéssel tölt el. Elkezdünk ellenállni neki, haragudni rá. Kiborulunk és aggódni kezdünk a jövőnk miatt. Mindezek semmi másra nem jók, csak arra, hogy felerősödjön, és állandósuljon életünkben ez az állapot.

A fájdalom lelki okai: nézeteltérések a testtel!

Csak figyeld meg, ha például harcolsz a pároddal, vagy a gyermekeddel, milyen reakciókra számíthatsz. Ellenállásba fogsz ütközni, ami vagy agresszíven, vagy passzívan fog megmutatkozni, de az biztos, hogy nem happy enddel végződik a sztori. Ellenben, ha meghallgatod őket és együttműködsz velük a közös megoldás érdekében, akkor elsimulnak a nézeteltérések.

Ha a testedet nem egy téged kiszolgáló húsdarabnak tekinted, hanem a társadnak, aki bár szolgál téged, szüksége van a figyelmedre és a törődésedre is, akkor hatékony szimbiózisban élhettek és életre szóló barátságot köthettek.

A fájdalom lelki okai: így orvosold

Szóval ahelyett, hogy elhallgattatnád a tested jelzéseit, tégy egy belső utazást és tudakold meg, mire is akarja felhívni a figyelmedet. Ez lehetséges, hogy picit tovább fog tartani, mint bekapni a gyógyszert, viszont hasznos ismeretekre fogsz szert tenni magadról. Megérted az üzenetét, így örökre megoldhatod az adott problémát, és esélyed van rá, hogy nem üti fel a fejét egy másik betegség formájában.

Fontos, hogy ne harcolj ellene, hanem fogadd el, hogy itt van. Ne tekintsd az ellenségednek és főleg ne gondold, hogy a helyzet áldozata vagy, aki mit sem tehet arról, hogy ebbe a helyzetbe került. Még akkor se, ha látszólag külső okok, baktériumok, vírusok, vagy gombák okozzák a tüneteidet. Abban, hogy a te szervezetedbe tudták befészkelni magukat, neked is részed volt, hiszen a te lelki állapotod gyengítette meg az immunrendszeredet, és tette lehetővé a helyzet kialakulását. A tested ezzel üzen neked, hogy rendezd a feldolgozatlan lelki traumáidat, engedd el korlátozó hitrendszereidet.

Figyelj a testedre, mert érted fáj, nem ellened!

 

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here