A düh kezelése – az emberek egy része számára komoly és megoldhatatlannak tűnő feladat. Lássuk, hogyan lehetséges mégis egyszerűen!

.

1.) A düh

Gondolom ismerős a helyzet, valaki jól felidegesít a „baromságaival”, és érzed, ahogy a vérnyomásod az egekbe csap, szinte levegőt sem kapsz a dühtől. Gyorsan keresned kell valakit, akinek elmondhatod, különben azt veszélyezteted, hogy felrobbansz. „Tapintható” a feszültség benned, összeszorul a gyomrod. Addig hergeled magad, míg elérsz a plafonra. Meddig maradsz ebben a feszült állapotban? És milyen az út onnan visszafelé? Az a nagyon nem mindegy.

.

2.) A düh kezelése

Te melyik típus vagy? Aki napokig rágódik egy problémán, vagy az, aki jól kidühöngi magát és az élet megy tovább? (Netán az, aki sohasem kerül ingerküszöbe felső határára, mert képtelen kiadni magából a feszültséget, inkább legyűri? Vagy az aki azért nem kerül soha a plafonra mert kiválóan kezeli a helyzetet? Ha utóbbi, akkor gratulálok, neked nem kell tovább olvasnod, te guru vagy.) A többieknek viszont kezelniük kell a szituációt. Na jó, de hogyan? Hogyan tudod lecsillapítani az elmédet egy olyan szintre, ahol már képes vagy kontrollálni a gondolataidat és a szavaidat? Hogy megy nálad a düh kezelése?

.

3.) Ami nem működik, ha dühös vagy

Én azt vettem észre, hogy itt a pozitív gondolkodás, az a divatos, és manapság már eléggé elcsépelt fajta, amelyik azt tanácsolja, tégy úgy mintha mi sem történt volna, egyáltalán nem segít. Mert ez csak elfojtást jelent. Tudod mi történik amikor elfojtasz? Sokkal nagyobb károkat szenvedsz, előbb utóbb megbetegszel! Sokan, akik tudatosan fejlődni szeretnének, túl gyorsan igyekeznek másként látni a dolgokat, bizonyítani, hogy ők már készen vannak, és gyakran esnek abba a hibába, hogy magukra erőltetnek egy olyan viselkedést, amiről úgy érzik „úton járóként” elvár tőlük a világ. Nem veszik észre, hogy ezzel csak lenyomják magukban a kellemetlen érzeteket.

.

4.) A megoldás

Mit jó akkor egy hasonló helyzetben csinálni? Most meg fogsz lepődni! Dühöngeni! Bátran, gátlások nélkül kiadni magadból a feszültséget, amíg újra képes leszel tiszta fejjel gondolkodni és értékelni a történteket. Ez is a düh kezelése, mégpedig egészséges támogató módon! Nyilván nem arról beszélek, hogy másokat megfélemlítve, törni-zúzni, hanem arról, hogy fogod magad és elvonulsz a világ szeme elől egy szobába, vagy ki a természetbe, ahol senkit nem zavar, ha most éppen úgy vagy önmagad, hogy üvöltesz, vagy sírsz, vagy éppen a párnát püfölöd. Próbáld ki, nagyon hatékony. Garantálom, hogy mire végzel, megnyugszol, és át tudod értékelni a dolgokat. Még az is lehet, hogy meglátod, hogyan nézheted másként, vagy felismered, hogy abban a helyzetben te sem reagáltál volna jobban. Netán megérted, te magad mivel idézted elő, hogy így alakultak a dolgok.

Ha így teszel, elkerülöd azt is, hogy még napok múlva is ezen rágódj, mert hagyod megélni a haragodat, és az nem mérgez tovább. Jelenlegi társadalmunk ontja magából azokat a rosszabbnál-rosszabb sémákat, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelned férfiként, nőként, munkaerőként, társként, gyermekként, szülőként, barátként. A civilizációban nem szokás kiadni magad, megélni az érzéseidet. Ezt már egészen kicsi korban belenevelik a gyerekekbe. Ha viszont az egészséged fontosabb, mint a társadalmi elvárások, akkor itt az ideje, hogy úgy élj, hogy hosszú életű legyél itt a Földön.

Ha kíváncsi vagy, mi zajlik benned, ami esetleg akadályozza, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél, akkor  a Térkép önmagadhoz – személyiségprofil elemzéssel felderíthetjük. Ha tovább is mennél vele, akkor a Turbózd fel magad! -egyéni online konzultáció alkalmas erre.  Ha a stílusod kialakítását összekapcsolnád az önismerettel, akkor a Ragyogj fel! – stíluskarakter evolúció pont erről szól.

Ha Access Bars kezelésre vágynál, akkor arra is van lehetőség!

Szeretnél még több ötletet? Iratkozz fel a 21 tippre  itt


Adatkezelési tájékoztató>> 

.

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here