Amit biztosan tudok, hogy … a változás

  1. az egyik legjobb dolog, ami történhet, mégis sokan félnek tőle,
  2. végül mindig valami jót hoz, még akkor is, ha éppen nem ezt tapasztalod,
  3. nem állítható meg, hiába kapaszkodsz foggal, körömmel az állandósághoz,
  4. hatalmas erőt hordoz magába, és általa te is felismered a saját erődet,
  5. nélküle borzasztó unalmassá és posványossá válna az életed,
  6. minél inkább együttműködsz vele, annál többet hozhatsz ki belőle,
  7. kihívások elé állít, és lehetővé teszi, hogy felismerd ki vagy,
  8. számtalan lehetőséget nyújt, csak észre kell venned őket,
  9. az életedet mozgásban, áramlásban tartja,
  10. életben tart.

A változás a mumus

Mindezek ellenére, a legjobban a változást szeretnéd elkerülni. Valamiért azt hiszed, hogy a változás bizonytalansággal jár, kihúzza a lábad alól a talajt, és elveszíted a stabilitási pontjaidat. És még az sem tud meggyőzni, hogy rengetegszer élted már át a változást, és végül mindig jót hozott magával. És lehet, hogy közben voltak kényelmetlenségek, viszont a legnagyobb félelmeidet és fájdalmaidat az okozta, hogy ellenállás volt benned a változással kapcsolatban.

Mi lenne, ha kipróbálnád milyen az, amikor engeded. Nem kapaszkodsz, nem ragaszkodsz ahhoz, ami éppen változni készül, hanem megengeded, hogy legyen?

Lehetséges, hogy akkor nem fájna, nem lennének testi tüneteid, zaklatottságod, nem élnél stresszben? Előfordul, hogy valami szétesik, még az is megeshet, hogy életed több területén is ezt éled meg. Tartsd szem előtt, hogy ez már az. Az átalakulás része. Akár engeded, akár akadályozod a folyamat elindult. Te indítottad el. Lehetséges, hogy nem is vetted észre, az elméd azt mondja, nem akarok én itt semmilyen változást.

Ugyanakkor van egy belső igényed, amivel mégiscsak ebbe az irányba indítottad magad. Soha semmi nem történik a hozzájárulásod nélkül. Ha elismered ezt, és elismered, hogy amit éppen megélsz az a te teremtésed akkor sokkal könnyedebb lesz. És aztán összeáll a kép, kisüt a nap. Addig pedig akkor teszed magaddal a legjobbat, ha együttműködsz, és hagyod áramlani a dolgokat. Mondok példát.

változás

 

Változás például a kapcsolatban

Egy katasztrófa kapcsolatban élsz, évek óta nem működik ez neked, mégsem lépsz ki belőle, mert tartasz attól, hogy mi vár rád, egyedül maradsz, hogy magad kell megoldanod a dolgaidat, vagy attól, hogy a világ szemében kevesebbet érsz, ha nincs melletted valaki. Végigpörgeted az agyadban, hogy bár nem az igazi, mégis egy kapcsolat, ezért nem lépsz. Azért a benned dúló elégedetlenség dolgozik, és nézőpontokat alakítasz ki magadban, amik a változást sürgetik. Ezek arrafelé terelnek téged, hogy egyszer csak egy olyan helyzetet teremtesz, amiben van választásod, több is, és már nem igazán opció a maradás. Ezt megélheted nehézségként, drámaként, traumaként, és felismerheted, sőt fel is teheted ezt a nagyszerű kérdést:

„Ez az a változás, amit kértem, csak kicsit másképpen jelent meg, mint ahogy szerettem volna?”

Ha hajlandó vagy a változásra együtt mehetsz vele, vagy vissza is csinálhatod, és folytathatod az ellaposodott életet, ami úgy tűnhet, kevesebb nehézséggel jár. Ha utóbbi, akkor kezdődik a folyamat elölről… És vannak helyzetek, amikor nem tudod visszacsinálni a dolgokat, és hirtelen benne találod magad a mélyvízben. Itt is van választásod, elkezdhetsz úszni, de el is merülhetsz, és feladhatod.

Tudom, hogy nem ezt akarod! Boldogan szeretnél élni, ehhez pedig az vezet el, hogy megengedő vagy a változással, bármilyennek is tűnjön első ránézésre. Mert a vége mindig jó, és ha még nem jó, akkor nem a vége…

Szeretnél támogatást ehhez?

Kíváncsi vagy, mi zajlik benned, ami akadályozza, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél, vagy kíváncsi vagy milyen képességeid vannak, amiket még nem bontottál ki, akkor  a Térkép önmagadhoz – személyiségprofil elemzéssel felderíthetjük. Ha tovább is mennél vele, akkor a Turbózd fel magad! -egyéni online konzultáció alkalmas erre.

Szeretnél még több ötletet? Iratkozz fel a 21 tippre  itt


Adatkezelési tájékoztató>> 

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here