Bemutatom nektek Szalkainé Tóth Tímeát, akivel többek között arról beszélgettünk, hogyan fonódott össze az életében az anyaság, a vállalkozóvá válás, valamint az informatika és az emberek holisztikus segítése.

Szalkai TitiTiti eredetileg közgazdász-informatikusként kezdte a pályáját, összesen 7 évet dolgozott számviteli rendszerszervezőként. Azt feltételezhetnénk, hogy a reál beállítottság, vagyis a racionális, bizonyíték alapú gondolkodás kizárja, hogy valaki elkezdjen érdeklődni a sokkal kevésbé megfogható lelkiség iránt. Titi esetében ez korántsem volt így. Már tinédzserkora, az 1990-es évek óta érdekli a testi-lelki egészség. Azóta egy belső igény hajtja afelé, hogy minél többet megtudjon erről az igen nagy területről. Miután befejezte a főiskolát, munka mellett elkezdett tanfolyamokra járni, ahol stresszoldó – lelki fejlődést segítő technikákat tanult. A One Brain kineziológiában  5-ös szintű tudást szerzett, majd jött az  ÉFT. Ez igazi szerelemnek bizonyult, azóta is ezt használja a legtöbbet saját magán és a hozzá fordulókon is.  Ő is folyamatosan keresi azokat a megoldásokat, amivel még többet tud segíteni a segítséget kérőknek, így talált rá a a Móksha Cseppre. Folyamatosan képzi magát, éppen most természetgyógyásznak tanul. És ha azt gondolnátok, hogy teljesen eltávolodott az informatikától, akkor most meg fogtok lepődni! Titi ugyanis nagyszerűen összehangolta  mindkettőt, és holisztikus egészségszakember kollégáinak / barátainak a honlapját gondozza.

Hogyan jött az ötlet, hogy egészség honlapokat készíts?

A lányommal való otthonlét alatt elkezdtem vállalkozni tanulni, és megtanultam a tartalomkezelő rendszeres honlapszerkesztést is. Ekkor készült az első honlapom, a Lelkirendrakás, amit meglátva néhány egészségszakember barátom azonnal kért magának egy hasonlót. Én örömmel megcsináltam, és meg is tanítottam nekik a használatát, szükségük van egészséges marketingre! Idővel egyre többen lettek a honlapigénylők, és egyre többen kérdeztek tőlem informatikával kapcsolatban, úgy gondoltam, ideje erre a tevékenységre is egy saját honlapot készíteni, amin még átadhatok fontos tudást. Így született az Egészséghonlapok weboldal. Erről bővebben írtam is a weboldalamon

Kismama és vállalkozó vagy egyszerre. Hogyan osztod be az idődet, hogy mindenre jusson? Hogyan oldod meg, hogy nem áldozod be az életedet az anyaság oltárán, és a gyermekeidnek sem kell nélkülözniük az édesanyjukat?

Sokszor nem könnyű, főleg, hogy a nagymamák messze vannak, és viszonylag kevés olcsó/ingyenes segítségem van. De „ki vagyok képezve” időgazdálkodás témában, ez volt az egyik első tananyag a vállalkozási ismeretekben.  Nem szánok mindenre időt, hanem a számomra kedves, fontos, céljaim felé vivő, bevételt hozó dolgokra fókuszálok. Például alig nézek tévét! Mindent a lehető legegyszerűbben igyekszek elvégezni. Használom a modern technikát. Amiben nem vagyok elég jó, azokat másokra bízom, ha tudom. A férjem is sokat segít, és a gyerekeket is bevonom, hagyom őket próbálkozni – ez is együtt töltött idő, és csak így ügyesednek! Ezen kívül minden nap megyek velük a friss levegőre, olvasok nekik, játszok velük. Igyekszek egészségesen élni, eleget pihenni, hogy jól fogjon az agyam. Valamint nem tudom, mire mentem volna eddig ÉFT, Móksha Csepp és társaik nélkül, sok terhet levettek a vállamról, kreatívvá tettek és energiát kaptam tőlük. Az idő hatékony beosztása egy nagyon fontos terület, nélküle nem képzelhető el egy működőképes vállalkozás, ezért írtam is róla már a blogomban.

Szalkai Titi

Mit tanácsolsz azoknak az anyáknak, akik félnek attól, hogy mire visszamennének dolgozni, megszűnik a munkahelyük? Hogyan vehetik a kezükbe életük irányítását?

Tanuljanak vállalkozni! Akkor is, ha munkahelyen dolgoznak. Ha félnek a témától, akkor először próbaképpen, játékosan tanulják, mintha nem lenne tétje – aztán lehet, hogy megjön hozzá a kedvük. Az Interneten rengeteg olyan információ van már, aminek a segítségével a vállalkozással szembeni félelmek csökkenthetők, és olyan tudás birtokába jutnak, amit a mindennapi életükben, a munkahelyen is jól tudnak használni. Értékesebb munkaerővé válhatnak vele, vállalkozás nélkül is. Illetve tájékozódjanak a jogaikról – erre is vannak már szakértők, akik segítenek eligazodni az anyamunka világában.

móksha csepp

 

És, ami szintén nagyon fontos: éljenek nagyjából egészségesen és használjanak szelíd stresszoldó eszközöket / módszereket minden nap! A 21. században ezek nélkül nagyon nehéz hosszú távon testileg-lelkileg egészségesnek maradni, mert az emberi agy nem a 21. század megpróbáltatásaira van kitalálva.

A munkaadók egyik kifogása kisgyerekes anyukák alkalmazása ellen az szokott lenni, hogy sokat beteg a gyerek. Pedig a betegségek száma csökkenthető, súlyosságuk is mérsékelhető stresszoldó eszközök napi szintű használatával! Ebben a minimum a Móksha Csepp. Ezzel az anyuka is nyugodtabb lehet és jobban tudhat dolgozni.

 

.

Mi volt a legnagyobb kihívás az életedben eddig, és hogyan oldódott meg?

Több nagy kihívás is volt, és kapcsolódtak egymáshoz. De talán a legnagyobb, legmélyebb téma az volt, hogy a kistestvér meg tudjon hozzánk érkezni. Kettő, egymás után bekövetkezett 12. heti vetélés után sokan feladják a reményt, és/vagy bekerülnek a betegségügy útvesztőjébe; ahonnan nehéz szabadulni. Mivel nekem sok tapasztalatom van arról, hogy mi állhat az ilyen kihívások hátterében, nem adtam fel, és nem is mentem a betegségügybe, hanem a holisztikus egészségszakember barátaim segítségével mélyre ástam magamban. Az eredmény Henrik baba lett, aki ráadásul császármetszés után háborítatlan születéssel látta meg a napvilágot.

 

Tudom, hogy számos természetes terméket használsz. Melyik a kedvenced, ami szerinted minden embernek jót tenne, ha beillesztené az étrendjébe?

bambuszAz étrendben régi kedvencem a Móksha csepp, de nagyon szeretem használni a NewEra cég termékeit is a Bambuszt és a Fenyőpollent. Rendkívül jó tapasztalataim vannak velük kapcsolatban. Ezek hamarosan hivatalosan is megjelennek a piacon és akkor rengeteg embernek fognak segítséget nyújtani az egészségük megőrzésében. Amit jelen pillanatban ajánlani tudok, mert már hivatalosan is elérhető a magyar piacon az a Rain Soul, amit a gyerekeim is nagyon szeretnek. Ez egy nem hagyományos, magőrleményeket tartalmazó természetes táplálék kiegészítő ital. Holisztikus orvosok fejlesztették ki kemoterápián átesett gyerekek számára, hogy megerősítsék őket. Kitisztítja belőlünk a mérgeket, amik sajnos a mai világban óhatatlanul is belénk kerülnek, és ezzel a sejtjeink oxigén felvevő képességét növeli.

Milyennek látod az életedet 2 év múlva?

Van egy kertes házikónk, benne egy saját békés kuckóm, ahol kompromisszumok nélkül tudom fogadni a holisztikus egészségre nyitott embereket. Illetve több a nagymama segítség. Ezt leszámítva minden jó úgy, ahogy most van.

 

Tiszta szívből kívánom Titi, hogy az életed része lehessen mindaz, amire vágysz! Köszönöm, hogy elmondtad, és ezzel segítesz azoknak, akikben esetleg bizonytalanság van, merjenek-e pici gyermek mellett belevágni valami újba.

Igen, ezt én is így látom, és örömmel mondtam el a gondolataimat a témáról.

 

Titi nagyon jó példát mutat arra, hogy a tanulás és a célok kitűzése mennyire fontos. Rávilágít, hogy önfejlesztés és a belső világunk harmóniába hozása nélkül lehetetlen sikereket elérnünk az életben.
Ha szeretnél még többet megtudni Titiről, a munkásságáról, vagy igénybe vennéd a szolgáltatásait, akkor a cikkben található linkeken keresztül elérheted a weboldalait!

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here