Bemutatom Földi Gyöngyit, a Pótmami szolgálat alapítóját, akivel életútjáról és arról beszélgettünk, hogyan élte meg a pályamódosítást, és milyen üzenete van azok számára, akik éppen hasonló cipőben járnak.

Földi GyöngyiGyöngyös egészségügyi és pedagógia szakirányú végzettséggel rendelkezik, az emberek segítése mindig is fontos volt számára, amit számtalan módon ki is fejezett. Jártas az alternatív gyógyászatban, dolgozott gyermekrendelőben, és ezek után nem véletlen, hogy Dunakeszin létrehozta a Pótmami szolgálatot, ami nagyon nagy segítség lehet a szülőknek. Különösen, ha olyan személyt keresnek, aki igazi nagymamaként, nagy-nagy szeretettel és gondoskodással vigyáz a gyerkőcökre. Rendelkezik a megfelelő pedagógia, és egészségügyi tudással is, és természetesen személyes tapasztalatokat is szerzett saját gyermeke felnevelése során. Azt hiszem, kijelenthetem, hogy az ő felügyelete alatt, biztonságban vannak a gyermekek.

Gyöngyös mesélj arról, szakmailag mi mindennel töltötted még az elmúlt évet!

Különböző korú gyermekek idegrendszeri érettségét vizsgáló szűréseket szerveztem egy mozgásfejlesztő ismerősömmel, valamint a mozgásfejlesztő tanfolyamain szervező-asszisztensként is debütáltam. Az itt szerzett tudás és tapasztalatok alapján körvonalazódik egy újabb tevékenységi kör, amin keresztül segíteni tudok a családoknak.

Tavaly pályát módosítottál, ami nem volt kis lépés, hiszen alkalmazottból, vállalkozóvá lettél. Mi volt az a legnagyobb tanítás, amit megéltél a helyzet kapcsán?

 Számtalan tanítása van, de több pontjára csak a változtatás után döbbentem rá:

  • Az élethivatásom nem a gyógyítás, hanem a tanítás. Bár a pályaválasztáskor hagytam magam befolyásolni, hosszú kényszerpályán bolyongás után visszataláltam gyermekkori álmomhoz.
  • A 2011-es meningeoma (jóindulatú agydaganat) műtétem kapcsán komoly számvetést tartottam, mélyen magamba néztem. Világosan láttam, hol és miként rontottam el dolgokat. Az elfogadás és megbocsátás sok momentumra rávilágított, könnyű volt levonni a konzekvenciákat. Meg kellett tanulnom segítséget kérni és meg kellett tanulnom szeretni és elfogadni magam olyannak, amilyen vagyok. Letenni az állandó megfelelni akarást, bizonyítási kényszert.
  • Miután felismertem az értékeimet, a képességeimet és sorba állítottam az elveimet, kielemeztem az életképemet, rájöttem, hogy egyetlen főnökkel vagyok hajlandó dolgozni és az a lelkiismeretem.
  • El kellett döntenem, kezembe veszem-e a saját sorsom irányítását vagy hagyom, hogy életem végéig mindig más mondja meg, hogy mit, mikor és hogyan tegyek.
  • A döntésemet követően pár hónapon belül már látni véltem az eredményeket, holott hozzáértők kemény próbatételre készítettek föl. Az optimizmust és ősbizalmat választottam útitársaimnak és nem hagytam magam megfélemlíteni, sem kibillenni az elért belső békémből.
  • Nem volt könnyű lépés, hiszen tele voltam félelemmel, aggályokkal. Boldog vagyok, mert jól döntöttem!
Mit tanácsolnál azoknak, akik éppen latolgatják a váltást?

Bízzanak magukban, hallgassanak az intuíciójukra, a szívükre. Legyenek hűek önmagukhoz, merjenek nagyot álmodni és azt valóra is váltani. Ha bizonytalanok, tudjanak tanácsot kérni. Alkalmazzák mindennapjaikban a boldogulást segítő technikákat és módszereket.

ZenGoo - önismereti társasjáték

Te hogy látod, mi a legfontosabb szempont, amit mindenképpen érdemes az anyukáknak figyelembe venniük, amikor éppen pótmamát keresnek csemetéjük mellé?
  •  A megbízható pótmami (az én elveim szerint) tisztában van az adott gyermek életkori és fejlődésbeli sajátosságaival, elhivatott és tapasztalt.
  • A gyermek egészséges személyiségfejlődése érdekében szakszerűen és szeretetteljesen tudja az igényeit és szükségleteit kielégíteni.
  • A jó pótmami egy személyben tyúkanyó, játszópajtás, de tanító is.
  • Nagyon fontos a családdal a kölcsönös szimpátia, bizalom és a hasonló frekvencia.
Mi az, amiben te egyedi vagy, amiben másképpen működsz, mint egy bébiszitter?

Úgy gondolom, hogy egyediségem az élettapasztalat és érzelmi vonatkozásban más. Azt nem tudom, hogy egy bébiszitter pontosan hogy működik. Filmes emlékeim voltak róluk, és csak azt tudtam, hogy én egyedi szeretnék lenni és többet adni. Számomra pótmaminak lenni nem egy munkakör betöltését jelenti, nem dolgozni megyek a családokhoz. Túl a szakmai felkészültségen és az anyai tapasztalatokon, a gyerekeket akár a spirituális fejlődésükben is segíteni tudom.

7 tipp, hogyan vigyél vidámságot és örömet az életedbe

Mit jelent számodra a boldogság?

A boldogság számomra nem egy elérendő cél, nem bizonyos dolgok, lehetőségek meglétének a halmaza. A boldogság az út maga, amin járok. Sok-sok kedves, örömteli, meghitt pillanatával, elgondolkodtató történésével, a tanulságok, tanítások, felismerések sorozatával. A boldogság titka számomra a látásmódban, a hozzáállásban, viszonyulásban rejlik.  Boldogság pl. egy bukásból felállni, egy pofonból erőt kovácsolni, a fájdalmat örömmé változtatni, a szeretetlenséget szeretetté, a könnyeket mosollyá varázsolni. Boldog vagyok, mert világomban minden rendben van.

 A bakancslistádon mi áll az első helyen?

A „Tudatos Szülő Program”, „Boldog Család Program” beindítása, melyen belül mozgás-korrepetitorként és előadóként tevékenykedem.

 Üzennél valamit azoknak, akik éppen valamilyen reménytelennek látszó élethelyzetben vannak?

Soha ne adják föl az elképzeléseiket, vágyaikat, céljaikat, még akkor sem, ha az adott helyzetben és pillanatban nem látják a kiutat! Az univerzum szeretett gyermekei, egyedi, csodálatos teremtett lények, akik ha bíznak magukban és a gondviselésben, rátalálnak a megoldásra.

 Milyennek látod az életedet 2 év múlva?

Optimista, életvidám szellemiségben, tökéletes Egész-ségben, meghitt otthonban élünk életem párjával, Grafjódi Lacival.

Elismert mozgás-korrepetitorként, előadóként, családi program szervezőként és alkalmanként pótmamiként tevékenykedem, ami biztonságos megélhetést, emellett függetlenséget, szabadságot nyújt. Megalakul a „Jövő Tanodája”, ahova a gyerekek örömmel járnak. Ahol a „tanulás” mellett játszva sajátítják el a békés egymás mellett élés szabályait, valamint a családokkal együttműködve felkészítjük őket az életre. Beindul a „Tudatos Szülő Program” a „Boldog Család Program”, ahol felkészülhetnek a családalapításra, gyermekvárásra, gyermeknevelésre. Tevékenységem kapcsán beutazzuk egész Magyarországot, így eljutunk olyan helyekre, ahol még nem jártunk.

Békés világban élek, ahol mindenki megtalálja a helyét és a számításait.

Köszönöm Gyöngyös, hogy beszélgethettem Veled, kívánom, hogy minden terved pontosan úgy valósuljon mg, ahogy az számodra és a jövő nemzedéke számára a legjobb!

Köszönöm Kriszta, a felkérést! Hálás vagyok, hogy megoszthattam Veled és azokkal, akiknek pont most, pont ezekre a gondolatokra van szüksége.

Örömmel tettem! Számomra is fontos, hogy olyan embereket mutassak be, akik példája által mindannyian erőt, kitartást, vagy akár megerősítést kaphatunk!

 

Azt hiszem ezek a gondolatok önmagukért beszélnek. Nagy szükség van olyan emberekre a gyermekeink mellett, akik értéket adnak át, mintát mutatnak belső értékekből, akikre bátran rábízhatjuk a felnövekvő nemzedéket! Gyöngyös ilyen ember!

Szeretnél még többet olvasni róla és a tevékenységéről? Szeretnéd igénybe venni a szolgáltatását? Itt megteheted>>

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here