Egy terméktesztet olvastam a Tudatos vásárló oldalon >>>. A piacon kapható gyümölcsjoghurtok közül 16 termék gyümölcs-, adalékanyag-, és cukor tartalmát vizsgálták meg. Nem meglepő, hogy a Cserpes epres joghurtja végzett az első helyen (amely valószínűleg a legközelebb áll a gyümölcsjoghurt otthon elkészített változatához), az utolsón pedig a Danone  Könnyű és finom eperízű, élőflórás, zsírszegény joghurtja. Utóbbiban magas cukortartalom, sok adalékanyag, és valódi gyümölcs helyett gyümölcskoncentrátum volt. Érdemes elolvasni a teljes cikket, részletesen leírja a pontozást és táblázatba sorolja, melyik joghurt hol végzett a vizsgálatban.

Mű gyümölcsjoghurtok: vissza a feladónak!

Én arra biztatlak, hogy ezeket a termékeket hagyd az üzletek polcain és legfőképpen ne add a gyermekeidnek. Semmi szükség a rejtett cukorra, az adalékokra, és a többi “finomságra”, ami nem olvasható a cimkén. Tudtad, hogy ha egy adalékanyag az egész termékre vonatkoztatva nem haladja meg a 25%-t, nem is kell feltüntetni az összetevők között?

Gyümölcsjoghurt otthon? Igen!

Ha nem tudtok gyümölcsjoghurt nélkül élni, akkor inkább készítsd el otthon. Tudom, hogy sokkal kényelmesebb egyszerűen csak kivenni a hűtőből és máris enni, de az az időráfordítás ami egy gyümölcsjoghurt házi elkészítéséhez kell, minimális. Megveszed a natur joghurtot és a friss (esetleg fagyasztott) gyümölcsöt, összekevered, és egy pici mézet adsz hozzá. Nem tart tovább 3 percnél és valószínűleg kevesebbet is költesz rá. Hidd el sokkal finomabb és egészségesebb élelmiszert adsz magadnak és családodnak, amiben a te szereteted és gondoskodásod is benne van.

A gyümölcsjoghurt otthon az igazi!

Én annak a híve vagyok, hogy amit el lehet készíteni házilag, azt ne vegyük meg “műanyag” formában, főleg akkor ne, ha csak kényelmi szempontból tennénk. A rengeteg agyonfinomított, porított, felturbózott csoda, csak elnyomja az ízlelésünket, és terheli a szervezetünket. Azt javaslom, szokj inkább vissza a főzésre!!!

A gasztroblogomban három cikket is írtam erről, az alábbi linkeken elérheted:

A táplálkozás és az egészség 1 – Főzz az egészségedért >>>

Az életmód befolyása az egészségre, avagy a civilizáció mellékhatásai 1 >>>

Az életmód befolyása az egészségre, avagy a civilizáció mellékhatásai 2 >>>

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here