Ebből a cikkből megtudhatod, hogyan nyerheted vissza egészségedet, anélkül, hogy közben esélyt adnál a gyógyszer mellékhatások kialakulásának. Mindjárt az elején leszögezem, hogy vannak esetek, amikor már nincs más lehetőség, be kell venni a gyógyszert, mert az állapot annyira előrehaladott, hogy a természetes és alternatív gyógymódok már nem tudnak gyorsan és kizárólagosan segíteni. A jó hír az, hogy ebből van a kevesebb. Ha még a kezdeti stádiumában elcsípjük a problémát, akkor jó esély van arra, hogy nem dönt le a lábadról és könnyedén, gyógyszerszedés nélkül megoldódhat a dolog.

Mellékhatások nélkül, azok csökkentésével: egészség-támogatás

Ha előbbi eset áll fenn, akkor is jó ötlet, a klinikai orvoslás mellett igénybe venni más módszereket, mert ezzel a támogatással, gyorsabban elérhető az egészség visszaállítása. Ha pedig, bár krónikussá vált, de még nem szedsz gyógyszert, akkor amellett, hogy kikéred az orvos tanácsát, mérlegeled a javaslatait, szintén érdemes megpróbálkozni az alternatív kezelésekkel, mielőtt hosszú távú gyógyszerszedésbe kezdenél. Szerencsére ha körülnézel, egyre több olyan orvost találni, akik nem utasítják el, sőt nyitottak az alternatív módszerekre, partnernek tekintik a hozzájuk fordulókat és a számára elfogadható legjobb megoldást keresik, akkor is, ha az éppen az alternatív gyógyítás körein belül adódik.

Mellékhatások nélkül: figyelj oda a tested jelzéseire!

Mi történik akkor, amikor a szervezeted jelzéseket küld neked? Odafigyelsz ezekre? Ha például megfájdul a derekad mit teszel? Vagy ha telente többször is ledönt az influenza, elgondolkodsz rajta, hogy valamit tenned kéne? Valamin változtatnod kéne? Veszed a jelzéseket? Vagy inkább kihordod lábon, kapkodod a láz és fájdalomcsillapítókat, és ugyanúgy dolgozol tovább, összeszorított foggal. Elcsépelt hasonlat, ha a kocsid kezd el betegeskedni, elviszed a szervizbe. Sokkal hamarabb, minthogy teljesen megállna, hiszen akkor sokkal körülményesebb és bonyolultabb lesz odavontatni, más alkatrészek is tönkremehetnek, és sokkal több kiadással is jár. Na ugyanez van veled is.

Mellékhatások nélkül: ez az igazi prevenció

Ha rögtön, az első tünetek jelentkezésekor törődsz magaddal, megúszhatod kisebb „javításokkal” és kisebb költséggel. Miért nem választod ezt? Talán azt gondolod, hogy nyomtalanul elmúlnak ezek a kisebb jelzések. Az a helyzet, hogy tévedsz. A tested a felborult egyensúlyt vissza tudja állítani, de csak akkor, ha megérted, hogy ebben neked is közreműködnöd kell. Tudod, hogy a gyerekek mikor rosszalkodnak? Amikor fel akarják hívni magukra a figyelmet, mert több törődésre, szeretetre, figyelemre vágynak. Ugyanezt teszi a szervezeted is. Felhívja a figyelmedet arra, hogy törődj vele (magaddal), hogy lassíts. Ha ezt nem teszed meg, egyre figyelemfelkeltőbb jelzéseket küld fájdalom formájában és egyszer csak már nem lesz választásod, nem hagyja, hogy bármi másra tudj figyelni, mint a fájdalomra.

Mellékhatások nélkül: így spórolhatsz is!

Ha ezt megérted, akkor már az első jelekre felfigyelsz, és változtatsz. A mélyére ásol, mi idézhette elő, mit őrzöl magadban, ami téged rombol. Ha az első tünetek jelentkezésekor keresel egy hozzád közel álló alternatív gyógyászati irányzatot, természetes gyógymódot, akkor még könnyen, gyorsan, költségkímélően visszafordíthatóak a folyamatok. Nincs szükség lórúgással felérő vegyszerekre, mert az öngyógyító folyamataid könnyedén beindulnak.

Ehhez persze az kell, hogy figyelj magadra, hogy szánj időt arra, a nagy rohanásban, hogy mire van szüksége a testednek és a lelkednek. Igaz, hogy sokkal egyszerűbb bekapni egy tablettát, és várni a hatást, de hosszú távon kifizetődőbb először inkább valamilyen finomabb, természet-közelibb módszert kipróbálni.

Segítség mellékhatások nélkül: Bowen technika

A Bowen technika éppen ilyen. Mellékhatások, rángatás és fájdalomokozás nélkül segíthet neked, hogy az egészséged minél gyorsabban helyreálljon. A Bowen egy olyan finom módszer, nevezzük fizikális homeopátiának, ami figyelembe veszi szervezeted állapotát, és a lehető legjobban támogatja az egyensúly helyreállítás folyamatában, testi és lelki szinten egyaránt. Neked nincs más dolgod, mint lazítani egy masszázságyon és hagyni, hogy a Bowen fogások tegyék a dolgukat. A módszer működési mechanizmusáról itt tájékozódhatsz és ha úgy érzed, eljött az ideje, hogy tegyél önmagadért, akkor hívj és jelentkezz be kezelésre.

Sajnos jelenleg a megelőzés, a tudatos odafigyelés még igencsak gyermekcipőben jár, kevesek fordítanak figyelmet rá, pedig a lehető legtöbb, amit önmagadért tehetsz, ha megelőzöd a problémák kialakulását. Ne dőlj be a gyógyszer reklámoknak, ha ég a gyomrod, ha felpuffadtál nem az a megoldás, hogy beveszed a bogyókat, hanem az, hogy úgy étkezel, hogy ezek a tünetek ne jelentkezzenek. De erről majd egy másik írásban beszélgetünk.

.

Addig is előzd meg, hogy a kis problémákból nagy problémák legyenek!!!!

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here