Mi mindent teremtesz az életedben, ha jelen van a pozitív gondolatok ereje, és mennyire romboló, ha negatívan állsz hozzá a dolgaidhoz? Mi köze mindennek az energiákhoz, és mi a titok, ami miatt egyeseknek működik, míg másoknak nem. Erről szól ez az írás.

 

Negatív gondolat vs pozitív gondolatok ereje

Most meglepőt fogok írni: a pozitív gondolatok ereje nem a gondolatokban van, a valódi erő a mögöttük lévő energia. A negatívan gondolkodók tele vannak kételkedéssel, bizonytalansággal, és ezzel nagyon ügyesen lehúzzák magukat. A pozitív gondolatok ereje felemel, magabiztossá tesz és teljesen más fényben láttatja a dolgokat. Mindezt nem a szavakkal éri el. Az univerzumnak teljesen mindegy milyen szavakat használsz, az a lényeg, hogy a szavak mögé milyen energiát teszel. És az sem számít, mit gondolsz, és mit beszélsz. Az a lényeg, hogy azonosulsz-e a gondolataiddal és a kimondott szavakkal.

neuronok

Mindig az energia nyelve az elsődleges, minden más csak azután jön!

És ez nem azt jelenti, hogy mindegy mit erősítesz! Azt jelenti, hogy ne a szavaknak és a gondolatoknak a kigyomlálására helyezd a figyelmedet, hanem arra, hogy milyen energiát teszel mögéjük. A negatív gondolatnak akkor van ereje, ha közben lehúzó energiákat mozgatsz meg a háttérben. Ugyanez vonatkozik a másik oldalra is. A pozitív gondolatok ereje akkor tud megnyilvánulni, ha nem csak gondolati szinten van jelen, hanem a mögé tett energia is ebbe az irányba mutat.

Hogyhogy a kettő nem feltétlenül jár együtt és nem következik egymásból?

Biztos láttál, vagy hallottál már olyanról, hogy valaki éveken, évtizedeken át sajnáltatja magát mennyire beteg, folyamatosan a halálán van, és elhiteti a környezetével, hogy gondoskodásra szorul. Aztán amikor elfordulnak, akkor teljesen megváltozik a kép, hirtelen kutya baja sincs. Szerinted, ha pusztán a gondolatok és a kimondott szavak tudnának teremteni, akkor meg tudná-e ezt csinálni évtizedeken át? Az a helyzet, hogy ez a személy, egyáltalán nem veszi be, amiről beszél és játszik, csak manipulálja vele a környezetét. Abban a pillanatban, hogy a lehúzó gondolatai mögé odatenné azt az energiát is, elkezdené megteremteni és hamarosan oda is jutna.

A másik oldalról pontosan ezért nem működik a pozitív gondolatok ereje sem, amikor valaki csak a szavak szintjén próbálkozik a pozitív gondolkodással, és közben belül valami teljesen más játszódik le.

A gondolatok, azok gondolatok, nem több. Azáltal lesz teremtő erejük, hogy felruházod őket ezzel, és abból az energiából kezdesz el működni, ami ahhoz kell, hogy megvalósuljanak. És ez nem tudatosan zajlik a legtöbb esetben, különösen, amikor olyasmi jelenik meg az életedben, amit egyáltalán nem is szerettél volna.

Használd tudatosan a pozitív gondolatok erejét és tedd mögé azt az energiát, ami ahhoz kell, hogy kiterjeszd az életedet.

táncos

 

Mi a titok, ami miatt egyesek hatékonyan használják a pozitív gondolatok erejét, míg mások nem?

Gyakorlatilag már meg is válaszoltam ezt a kérdést. A pozitív gondolatok ereje abban rejlik, hogy nem dőlsz be a megtévesztő fogalomnak, és nem az elme szintjén kezded el használni. Az elménk csodálatos, és ha arra használnánk, amire való, akkor rengeteg csalódástól kímélnénk meg magunkat. Ehelyett ez a világ túlértékeli a gondolkodást, és nem ad elég teret az érzékelésnek és az éberségnek.

Ha hajlandó vagy valami másra, akkor megtapasztalhatod mekkora erő rejlik abban, amikor nem a szavak szintjén próbálsz meg teremteni, hanem az energia nyelvét használod.

Ha ennél még mélyebben érdekel a pozitív gondolkodás, akkor a pozitív gondolkodásról és a tévhitekről, a pozitív gondolkodás elsajátításáról a linkekre kattintva olvashatsz. Ha pozitív gondolatokat szeretnél, amikkel hatékonyan kezdheted a napot, akkor erről is olvashatsz. Biztosíthatlak, hogy nem elcsépelt, semmire sem jó mondatokat fogsz a cikkben találni!

Szeretnél még több ötletet? Ha inkább hatékonyabb útját választanád a tudatosságnak, akkor iratkozz fel a 21 TIPP-re:

 

Adatkezelési tájékoztató itt >>

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here