Vannak napok, amikor látszólag ok nélkül feszültnek érzed magad. Olyankor semmi sem sikerül, mindennel problémád van, és legszívesebben kiszaladnál a világból. Nem lehet a kedvedre tenni, belekötsz mindenbe és mindenkibe és érzed, hogy ahogy telik az idő, egyre rosszabb lesz minden.

Ha rossz napod van: mi történik ilyenkor?

Lefelé bandukolsz az érzelmi létrán és gőzöd sincs, hogyan állíthatnád meg a folyamatot. Csak várod, hogy eljöjjön az este és végre álomra hajthasd a fejed, hogy aztán egy új nap kezdődjön el.
A látszólagos ok nélküliség mögött a félelem van. Van egy olyan terület az életedben, amiben problémáid vannak. Esetleg történik valami, ami egy korábbi helyzetre emlékeztet, és ez aktivál egy korlátozó hitrendszert a tudatalattidban. Például jön az ősz és a tél, amikor a korábbi évek tapasztalatai azt a hitet alakították ki benned, hogy kevesebb a munka és így a pénz is, és felkúszik benned a félelem, hogy ez idén is így lesz. Vagy eszedbe jut, egy bizonyos dátum és szintén feltolul benned egy kellemetlen emlék. Sokszor nem is tudatosul, észre sem veszed, mi van a hátterében, csak azt érzed, valami megváltozott, nem olyan, mint tegnap.
Netán találkozol egy személlyel, aki emlékeztet valakire akit legszívesebben elfelejtenél és máris feltámadnak a lehúzó érzések. De lehet ez egy álom, amire nem is emlékszel tudatosan és még rengeteg dolog előhívhatja a benned megbújó félelmet.

Ha rossz napod van: mi áll a hátterében?

Ahogy már említettem, a hátterében a félelem áll.

Félelem az elvesztéstől, attól, hogy nem vagy elég jó, a fájdalomtól, vagy a magánytól.
És itt léphet be a folyamatba a tudatosság. Ha ugyanis csak a nap végét várod és nem teszel semmit, megtörténhet, hogy a reggel csak egy újabb napot hoz, amiben stresszelni fogsz.
Ellenben, ha figyelmes vagy az érzések mögött meghúzódó okokra is, akkor már van esélyed, hogy a következő napot, már emelkedettebb hangulatban kezdd.

Ha rossz napod van: mi a teendőd?

Ha érintett vagy most ebben, akkor miután elolvastad ezt a bejegyzést, csukd be a szemed és vegyél pár mély levegőt. Figyeld a légzésedet. Minden kifújásnál érezd, ahogy a levegővel a feszültség is eltávozik belőled. Tedd fel magadnak a kérdést: Mit érzek most? Csak figyeld meg, milyen érzések támadnak fel benned. Tudni fogod, mi az amit érzel. Kérdezd meg: Mi áll a hátterében? És csak ülj behunyt szemmel és légy türelemmel. meg fog érkezni a válasz.

Miután megkaptad a választ, nyisd ki a szemed, vegyél elő egy papírt és tollat, és kezdd el leírni mindazt, ami feljön belőled azzal az emlékkel kapcsolatban. Fel fogod ismerni az összefüggéseket, összerakhatod a képet, mint egy puzzle-t. Ne töprengj, ne törekedj választékos megfogalmazásra, csak írj. Mindent ami eszedbe jut. Mire a végére érsz, meg fogsz könnyebbülni. Ha felfokozott érzelmek, sírás, düh tör fel belőled, ne akard elnyomni, hagyd, hogy megnyilvánuljon. Most éled meg mindazt, amit korábban elnyomtál a tudatalattidban.

Ezt követően írj pár sort arról, hogy mi a legideálisabb verziód a helyzettel kapcsolatban. Azt amit szeretnél. Ahogy szeretnéd, hogy megváltozzon a dolog. Írd jelen, vagy múlt időben, mintha már meg is kaptad volna. Mire mindezt megteszed, köddé válik a rossz hangulatod és elindul az életed abba az irányba, ahogy a pozitív leírásodban szerepel.

Miért hatásos ez?

Nos, nem a Vonzás törvénye sztorival akarok most előjönni, bár az is létezik, hanem azzal, hogy ha optimistán látod a jövődet, akkor a rezgésszintedet magasra emeled, az energiáid meghatványozódnak, sokkal többet teszel azért, hogy el is érd a célodat, és bármilyen kihívással is kelljen szembe nézned, mivel a pozitív végcélt látod magad előtt, megbirkózol vele.
Ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, tennünk kell magunkért. Nincs szükség másra, csak tudatos figyelemre, elhatározásra és cselekvésre.

Ha rossz napod van, akkor is tégy meg mindent önmagadért, mert ha te nem, akkor ki?

Ha kíváncsi vagy, mi zajlik benned, ami esetleg akadályozza, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél, akkor  a Térkép önmagadhoz – személyiségprofil elemzéssel felderíthetjük. Ha tovább is mennél vele, akkor a Turbózd fel magad! -egyéni online konzultáció alkalmas erre.  Ha a stílusod kialakítását összekapcsolnád az önismerettel, akkor a Ragyogj fel! – stíluskarakter evolúció pont erről szól.

Ha Access Bars kezelésre vágynál, akkor arra is van lehetőség!

Szeretnél még több ötletet? Iratkozz fel a 21 tippre  itt


Adatkezelési tájékoztató>> 

 

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here