Egész eddigi életedben válaszokat kerestél. Azt hitted ez segít, ez megadja neked a megoldást. Ettől majd tisztán látsz és megtudod, mi mért történik, miért úgy és mi a célja az életedben. Erre tanítottak, ezt láttad. Keress bizonyítékokat, érveket és ellenérveket, fogalmazz meg következtetéseket, logikázd ki, értsd meg és akkor majd boldog lehetsz. Tanulj a hibáidból, vértezd fel magad, nehogy újra megtörténjen. Eredmény: boldogtalanság.

És most már van válaszod mindenre, vagy majdnem mindenre. Szabályokat alkottál, mit lehet és mit nem, mi lehetséges és mi nem. Minek van értelme és minek nincs. Tele vagy megoldási utakkal, van egy csomó ítéleted emberekről, helyzetekről, önmagadról. Véleményt alkotsz mindenről, egyetértesz, vagy éppen ellenkezel. Úgy hiszed, eligazodsz az életben, hiszen tele vagy tapasztalattal, és ettől bölcsebb lettél, mint voltál. Megtanultad a leckét.

És most? Most boldog vagy? Körbebástyázva válaszokból épített falakkal. Most ismered az életet? Vagy éppen csak a múltadból teremtesz, az határozza meg a döntéseidet, kihat a jelenbeli választásaidra, és bekorlátoz. És észre sem veszed. Automatizmusból működsz.

Boldogtalanság -valójában ez nem te vagy!

Pusztán beilleszkedtél egy olyan világba, ahol a generációk ezt mutatják az utánuk jövőknek. És te jó gyerekhez mérten elhiszed, hogy ez működik, és azt is, hogy a boldogtalanság, az azért van, mert még tanulnod kell ezt a „létformát”. Még tovább kell faragnod magadból, még több választ keresni, még többet fejlődni.

Nos, én pontosan ugyanígy éltem, de már kezdett gyanússá válni, hogy ennyi év önmunka után még mindig nem vagyok elég jó. Miután sokadszorra is ugyanazok a hitrendszerek bukkantak fel, amiket már századszor is elengedtem, és ugyanazokkal a szituációkkal találkoztam, amikről korábban azt hittem már rendben vannak, akkor éppen ideje volt meglátni valami egészen mást.

Például azt, hogy a kész válaszaimmal, bár nagyszerű kapaszkodóknak látszanak, de csak újabb falakat építek velük. Meg azt is, hogy nincs szükség biztonságot adó falakra, válaszokból épített hálóra, hiszen a valódi erő bennünk van.  Éppen elég felismerni a végtelenségünket, azt hogy ha egységben vagyunk a mindenséggel, békében önmagunkkal, akkor mindenünk meg van, ami ahhoz kell, hogy boldogan éljünk. Ha valami nem kerek, akkor ami hiányzik az az éberség, hogy tudjuk és felismerjük kik vagyunk és mire van lehetőségünk.

boldogtalanság

Mi kellene ahhoz, hogy éber legyél?

Ha azt gondolod, hogy egy helyzetben már csukott szemmel is eligazodsz, akkor kizárólag azt a nézőpontot ismételgeted, amit egyszer megalkottál. Ha határozott véleményed van bizonyos emberekről, vagy embertípusokról, akkor egy korábbi helyzetben kialakított ítéletedet ismételed.

Az éberség az, amikor ezt hajlandó vagy felismerni és nyitott lenni arra, hogy ez megváltozzon. Kíváncsian állni valamihez, valakihez, és tiszta lapot nyitni, anélkül, hogy a korábbi nézőpontod bezavarna.

Ha válaszokat keresel egy adott helyzetben, ha a miértekbe bonyolódsz, akkor csak az elmédben kutakodsz, a múltbéli tapasztalataidban keresgélsz, és a válasz, amit létrehozol ezekből fog kiindulni. De mi van azokkal a dolgokkal, amik eddig még sohasem jelentek meg az életedben? Azokról nem  tudsz, nincs róluk képed. Hogyan jelenhetnének meg lehetőségként, ha csak a múltad adatbankjában turkálsz? Ha válaszokat keresel, nem vagy nyitott az újra, arra, hogy valami teljesen más jelenhessen meg. Ezt csak a kérdések tudják elhozni neked. Az olyan kérdések, amik nyitják a teret, amiket kíváncsisággal teszel fel, anélkül, hogy lenne bármilyen elvárásod, kivetítésed, kikövetkeztetésed a dologról. Anélkül, hogy azt akarnád azonnal kapj is rá valamilyen választ.

Éberség az, amikor hagyod, hogy a kérdés a hátára kapjon és elvigyen oda, ahol még sohasem jártál. Ez képes megnyitni számodra egy új valóságot, egy olyan teret, amibe végtelen örömmel és könnyedséggel tudod élni az életed, anélkül, hogy korlátokat építenél a magad számára.

boldogtalanság

Huss boldogtalanság – Mivel teremtheted ezt meg?

Ha éber vagy arra, hogy mi működik és mi nem neked. Ezt úgy tudhatod meg, ha figyelsz magadra, a tested jelzéseire, arra mi számodra a könnyű, ami kiterjeszt, ami nagyobbat teremt. Amiben jól érzed magad. Mert ami nem működik neked, az bezár, összehúz és kicsivé tesz, és ezt a testedben érzékeled, ha figyelmes vagy erre.

Persze, ha a válaszok keresése működik neked, akkor csak keresd őket. Ha viszont azt érzékeled, hogy a válaszok téged is bezárnak, akkor érdemes kipróbálni egy másik lehetőséget, és mondjuk kérdésben élni.

Az Access Consciousness ® és az Access Bars® nagyszerű eszközök lehetnek  neked arra, hogy kilépj a korlátozó nézőpontjaidból és teremts magadnak egy másik valóságot! További információt itt találsz, ahol jelentkezhetsz is kezelésre>>

Ha kíváncsi vagy, mi zajlik benned, ami esetleg akadályozza, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél, akkor  a Térkép önmagadhoz – személyiségprofil elemzéssel felderíthetjük. Ha tovább is mennél vele, akkor a Turbózd fel magad! -egyéni online konzultáció alkalmas erre.  Ha a stílusod kialakítását összekapcsolnád az önismerettel, akkor a Ragyogj fel! – stíluskarakter evolúció pont erről szól.

Szeretnél még több ötletet? Iratkozz fel a 21 tippre  itt


Adatkezelési tájékoztató>> 

 

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here