Megyek az utcán és nézem az embereket. Legjobb esetben is szenvtelenséget látok az arcokon, de olykor nagyon mély szomorúság sugárzik egyes emberekből. Szeretnék odalépni hozzájuk, elereszteni egy kedves mosolyt, mondani valami szívderítőt, de nem teszem, mert tudom, nem tudnák hová tenni a viselkedésemet. Hiszen nem így szocializálódtunk. (Csatlakozzunk ki gyorsan abból a csoporttudatosságból, hogy a magyar lét tele van fájdalommal és gyötrelemmel!) Így csak nézem őket, és érzem, hogy nem hagyhatom annyiban a dolgot. Érzem, hogy nekem dolgom van azzal, hogy megmutassam, hogy minden nehézség ellenére is lehet nézőpontot váltani. Lehet örülni annak, amink van. (Pesszimizmus, borúlátás balra el.)

Szóval megkérdezlek: Mikor akarsz elkezdeni élni? Mikor akarsz reggel úgy ébredni, hogy elhatározod, „Ma nagyszerűen érzem magam, és csodás napom van!”

A jó válasz az, hogy most rögtön, persze mindketten tudjuk, hogy ez nem ilyen egyszerű, hiszen a változtatáshoz az elhatározáson túl, kitartásra, módszeres cselekvésre is szükség van! (És ahogy ezt leírtam, azonnal felmerült, hogy mi van, ha nincs szükség semmi másra, csak egyszerűen azt választani, hogy mostantól másképpen csinálom?) Milyen gyakorlati lépésekre van szükség ahhoz, hogy mindez a tiéd legyen? Most elárulom neked!

7 tipp, hogyan vigyél vidámságot és örömet az életedbe

1.tipp Ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben, nem kell nyerned a lottón, nem kell új helyre költöznöd, lecserélned a párod, vagy kilépned a munkahelyedről. Az elhatározásodra van szükség, hogy mostantól máshogy látod a dolgokat. Úgy indítanod a napot, hogy ma bármi történik is, elfogadom, hogy megtörtént és megyek tovább. Nem kell elhinned amit mondok, csak próbáld ki. Kelj reggel úgy, hogy belemosolyogsz a tükörbe, a párodra, a gyermekeidre és mondd ki magadnak: „Milyen nagyszerű és csodás kalandban lehet ma részem, amit elképzelni sem tudok?”

2.tipp Mikor elindulsz dolgozni, légy nagyon jelenlévő. Érezd a bőrödön a nap fényét, vagy ha épp esik, dugd ki a karod az esernyő alól és érezd az esőcseppeket. Nézd meg a növényeket. Mindegyik egy csoda. Gyönyörű színek, fények, textúrák, illatok. Halld meg a madarak csicsergését. (A belvárosban felmentelek ez alól, ott az is jó lesz, ha az ébredő város színeit, hangjait, forgatagát tudatosítod, annak is megvan a maga szépsége.) A lényeg az, hogy vedd észre mindazt, ami mellett eddig elmentél. Figyeld az embereket, és mosolyogj. Jó, nem azt mondom, hogy tűnj bolondnak, csak azt, hogy rendezd össze az arcodat. Ne engedj a gravitációnak és ne lógasd az orrodat. Legyen élet az arcodon. Tudatosan. Lásd meg azt az ezer csodát, ami szembejön reggelente.

3.tipp Semmilyen negatív gondolatot ne engedj elhatalmasodni magadon. Ha begubózol a sötét gondolatokba mélyedve, olyan leszel, mint egy zombi a Walking dead-ből. Csak mész a megszokott úton, és gőzöd sem lesz, hogyan jutottál oda. Akkor nem leszel benne a pillanatban és nem fogod átélni mindazt, amiről az előbb beszéltem neked. Pont a lényeget hagyod ki, az életet. Szóval, ha érkezik a lehúzó gondolat, mert egy ideig érkezni fog, abban biztos lehetsz, akkor csak figyeld meg és hagyd tovatűnni. Esetleg röviden elcseveghetsz vele, mint a legjelentéktelenebb dumagéppel, röviden reagálva a felvetéseire. Csak ennyit mondj: Rendben, na és?

Tehát amikor rákezd a belső dumagéped a szokásos cirádákra, hogy tegnap már megint nem pakolta el a ruháit a székről, és tűrhetetlen, mennyire rendetlen…. válaszold azt: rendben, na és?

Fel sem hívott, pedig megígérte, ez sem különb, mint a többi, már sohasem lesz egy rendes… rendben, na és?

Nem hiszem el, hogy már megint be kell mennem erre az ótvar munkahelyre, és együtt kell dolgoznom azzal a ….. na és?

Nincs elég pénz, és nem tudtam megvenni azt a csodás nadrágot…. rendben, na és?

Nem kell elfojtanod semmit, hagyd hagy jöjjön, de ne tápláld, ne menj bele a játékába. Maradj tudatos megfigyelő.

4.tipp Napközben bárhogy is alakuljanak a dolgok, tekints rá úgy, mintha nem is veled történne. Maradj kívül, ne minősíts, ne címkézz, ne hasonlíts, ne ítélkezz. Ne hagyd, hogy bármilyen történés tönkre tegye a csodás napodat. Élj békében a világgal.

7 tipp, hogyan vigyél vidámságot és örömet az életedbe

.

5.tipp Ellenben, ébreszd fel a szenvedélyt magadban és erősítsd fel mindazt, ami örömteli! Adj kakaót a rádiódnak, ha a kedvenc számod megy. Énekelj, perdülj táncra. Ki mondta, hogy mindig jó gyereknek kell lenni és szépen csendben ülni? Nyugodtan összepiszkolhatod a ruhád, felszabadulhatsz a kötelességek alól, és megmutathatod a világnak és legfőképpen magadnak, hogy milyen életvidám lélek lakozik benned. Mert azt tudnod kell, hogy a benned élő végtelen lény egyáltalán nem egy besavanyodott létre vágyik. Azért jöttél ide, hogy élvezd az életet. A valódi spiritualitás az, ha beleveted magad az életbe, és megéled a pillanatot..

6.tipp Ha nem megy elsőre, akkor se add fel! Kezdetben furcsán fogod érezni magad, hiszen olyan úton jársz, mint eddig még nem. És az is furcsa lesz, hogy nem a tömeggel tartasz, nem olvadsz bele. De merj különbözni! Hallgass a szívedre, és vállald fel magad, úgy ahogy vagy. Nem számít, mit mondanak mások. Az egyetlen, ami számít, hogy jól érezd magad a bőrödben! Kérdezd meg magadtól: Most jól érzem magam a bőrömben? Ha a válasz nem, akkor hajrá, merj kilépni a komfortzónádból, feszegesd a határaidat, mert ott vár rád a vidám, örömteli élet.

ZenGoo - önismereti társasjáték

.

7.tipp Jól jönne egy kis segítség? Egy program, ahol felszabadulhatsz? Emlékszel, az elején azt mondtam, hogy érzem, nekem dolgom van azzal, hogy segítsek más szemmel nézni a világodat. A ZenGoo – életjáték és kapcsolódás (önismereti társasjáték) megadja neked a lehetőséget, hogy elkezd a vidám és örömteli életedet. A ZenGoo segítségével ellazulhatsz, ugyanakkor tudatosíthatod is azt, ami változtatást igényel. A kérdések által önismereted fejlődik, tudatosságod emelkedik. Ráadásul hasonló érdeklődésű embereket is megismerhetsz. Szeretnél több vidámságot és örömet az életedbe? Akkor itt a lehetőség, hogy kipróbáld!

Update: Közben eltelt sok év és ahogy áramlok az élettel változom és változnak a szolgáltatásaim is. Így jelen pillanatban a Zengoo-ra nem lehet jelentkezni, vannak viszont helyette szuper szolgáltatások, amiket örömmel ajánlok neked!

Ha kíváncsi vagy, mi zajlik benned, ami esetleg akadályozza, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél, akkor  a Térkép önmagadhoz – személyiségprofil elemzéssel felderíthetjük. Ha tovább is mennél vele, akkor a Turbózd fel magad! -egyéni online konzultáció alkalmas erre.  Ha a stílusod kialakítását összekapcsolnád az önismerettel, akkor a Ragyogj fel! – stíluskarakter evolúció pont erről szól.

Ha Access Bars kezelésre vágynál, akkor arra is van lehetőség!

Szeretnél még több ötletet? Iratkozz fel a 21 tippre  itt


Adatkezelési tájékoztató>> 

 

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here