Az írás első részét is elolvashatod itt: Örömteli élet – játékosság minden mennyiségben #1>>

Az emberek többsége egészen más életre vágyik, mint amiben él. Elolvasott már számos könyvet arról, hogy a vonzás törvénye hogyan működik, mit tegyen azért, hogy bevonzza az életébe a nagyobb bőséget, vagy a lélektársat, vagy bármi mást, amire vágyik. Az, hogy ez mégsem sikerül, ennek számos oka van, de az egyik legfontosabb, és valahol az alap, ami nélkül nincs tudatos teremtés, tudatos élet, az az, hogy milyen energiákat mozgatunk meg közben. Az energia, amivel élünk a mozgatórugója mindennek, így annak is, hogy mit tapasztalunk meg az életünkben, és részünk lesz-e a tudatos élet. És ez ilyen formában összefügg azzal, hogy az életünket minek tekintjük.

Aki az életét keménynek, nehéznek, szenvedésnek éli meg, az olyan nézőpontok alapján teremti az életét, ami ezt hozza el neki. Igen, jól olvasod, ez is teremtés, még ha tudattalan is. Sokan közülük áldozatnak, a körülmények vesztesének látják magukat, és azt feltételezik, hogy kiszolgáltatottak valamilyen más erőnek, ami felett nincsen hatalmuk. Ezek nem mindig tudatosulnak az emberben, a felszínen ő is boldogságra vágyik, és egy-két dolgot meg is tesz érte, viszont nem tudja, hogy sokkal többet nyom a latban, hogy mi dolgozik benne a mélyben.

tudatos élet

Ahogy ezt olvasod, mit érzékelsz a testedben?

Ugye nem kitörő örömet, és könnyedséget, sokkal inkább összeszorulsz és rád nehezedik ez az egész gondolatfolyam. Gondolj bele, ha ez a pár sor ilyen hatással van a testedre, akkor milyen lehet annak, aki nap, mint nap ilyen gondolatokkal kel és fekszik? Egyáltalán ebből a térből, mit lehet létrehozni? Ez a szintű „tudatosság”, mit enged be annak az életébe, aki ilyen nézőpontokkal éli az életét?

Szerintem pontosan tudod, érzékeled, miről beszélek, tudod, hogy a tudatos élet az nem ilyen. Aki benne van egy ilyen közegben, az annyira megszokta már, hogy észre sem veszi, milyen energiákat mozgósít nap, mint nap, sőt az sem tűnik fel neki, hogy milyen szavakat használ, mondatokat fogalmaz és mit gondol. És ezzel újrateremti azt amit nem akar, újrateremti azt az életet, amiből ki szeretne lépni. Lehet, hogy eközben megerősítéseket is mondogat, lehet, hogy vizualizál és elképzeli vágyai tárgyát, de a nap nagy részében teljesen más energiák dolgoznak, amiket életben tart azzal, ahogy egyébként működik.

Tehát amikor az életet keménynek és nehéznek gondoljuk, erről beszélünk, akkor besűrítjük, megszilárdítjuk magunk körül ezt, és pontosan ezt is tapasztaljuk. Ha egy sűrű, szilárd anyagba találnánk magunkat, hogy tudnánk benne mozogni? Sehogy, ugye? Pontosan ennyire mozdul az életünk is, ha beszilárdítjuk, megkötjük azzal, ahogyan vélekedünk róla, amilyen nézőpontok hiedelmek szerint éljük.

Ha felismerted, hogy nálad is valami hasonló lehet, akkor mit tehetsz a tudatos élet édekében?

Ebből a helyzetből úgy érhető el változás,

  • Felismered, hogy miben vagy,
  • kigyomlálod a nézőpontokat, amik akadályoznak,
  • választasz valami mást.

Annak a valami másnak az alapja a könnyedség, a nyitottság az újra, a kíváncsiság, és a játékos megközelítés. Bármi, amihez nyúlsz, egészen más lesz, ha ezek megvannak benned, és úgy teremtesz. Ez nem csak az örömteli, tudatos élet, hanem a kreativitás lényege is. Minden, ami ezekkel ellentétesen működik, az akadályoz a kreativitásban, az önkifejezésben, a sikerben, a harmonikus kapcsolatok létrehozásában. Ha valamit nagyon akarsz, erőlködsz,  akkor az vagy nem is jön létre, vagy ha nagy nehezen kiizzadod magadból a megoldást, nem biztos, hogy az lesz az, ami valóban a leginkább működőképes a számodra. És ez a legapróbb dolgoktól elkezdve, hogy mondjuk, milyen fazonra vágasd le a hajad (na csak viccelek, ez nem is apróság), a legnagyobbakig , hogy például hozzámenj-e a jelenlegi kedvesedhez, átszövi, hatással lesz az életedre.

tudatos élet

Ezért tartom lényegesnek, hogy megnézzük azt, hogy vajon komolykodunk, ha az életünkről van szó, vagy játéknak tekintjük.

Igazából erről rengeteget lehetne írni, és beszélni, de a leghatásosabb az, ha ráérzel erre az egészre, hogy nálad hogyan jelenik meg, és milyen formában érzékelhető a különbség. Biztos vagyok benne, hogy találsz az életedben olyan helyzeteket, ami megmutatja neked, milyen amikor könnyed vagy, és milyen amikor jelentőségtelivé tetted és ezzel beszűkítetted a dolgot.

Erre egyébként nagyon jó példa a kapcsolat.

Eleinte, a megismerkedés időszakában mindannyian lazák vagyunk, és megengedőek a másikkal. Eszméletlen könnyedséggel fogadunk mindent, ha  a másik őszintén érdekel, ha pedig annyira nem jön be, akkor ugyanilyen könnyedén útjára engedjük, anélkül, hogy nagyon keseregnénk miatta. Később már egészen más a helyzet. Amint fontossá válik az ember számunkra,  jelentőségtelivé tesszük a kapcsolatot, és elkezd beszűkülni az élettér. Feszengünk, elvárunk, erőlködünk, követelődzünk, aztán szenvedünk, ragaszkodunk, és így tovább. Annyi történt, hogy a kezdeti játékosságot felváltotta valami más.

Ugyanezt csináljuk életünk más területein is, amit ha felismerünk és hajlandóak vagyunk változtatni rajta, akkor visszatérhetünk ahhoz az életérzéshez, ami gyermekkorunkban ott volt, és amivel akár most is élhetünk, teremthetjük az életünket, és évezhetjük a csodát, amit ez jelent! És végre megélhetjük mindazt, ami maga a tudatos élet!

Ha te is szeretnéd tapasztalni, hogy az örömteli és tudatos élet milyen csodákat rejt magában, és szívesen használnál ennek megteremtéséhez egy nagyszerű eszközt, akkor várlak Access Bars egyéni kezelésen,  Access Bars tanfolyamon.

Ha kíváncsi vagy, mi zajlik benned, ami esetleg akadályozza, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél, akkor  a Térkép önmagadhoz – személyiségprofil elemzéssel felderíthetjük. Ha tovább is mennél vele, akkor a Turbózd fel magad! -egyéni online konzultáció alkalmas erre.

Szeretnél még több ötletet? Iratkozz fel a 21 tippre  itt


Adatkezelési tájékoztató>> 

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here