A zaklatás egy büntetőjogi kategória. „Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, v. más magánéletébe, ill. mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen/tartósan háborgatja” (Btk: 222§), az zaklatást követ el. Számos olyan helyzet van, amikor a sértett nem fordul a rendőrséghez, és olyan is, amikor megteszi, valamilyen okból mégsem oldódik meg a dolog. Mondjuk azt, hogy fizikailag mindent megtett, amit tudott, de ez nem érte el a célját. Büntetőjogilag kicsit másként értelmezik a megfélemlítést, mint ahogyan megéli az, aki részese ilyesminek.

Ez az írás nem a büntetőjog kérdéseit boncolgatja, hanem az emberi és energetikai oldalát a történetnek, és sokkal tágabban értelmezem a zaklatás mibenlétét, mint ahogy azt a jog tenné. És ha már energetika, akkor sok más nézettől eltérően, nem fogod azt olvasni, hogy ha áldozatul estél valakinek, akkor te vagy a hibás, nem mondom, hogy te vagy a bűnös, és legyen bűntudatod! Bár tény, hogy valamilyen módon hozzájárultál ahhoz, hogy részese vagy, ezt még később kifejtem.

Előbb még nézzük meg, hogy mi mindent sorolhatunk ide. Megfélemlítés lehet az, ha éjjelente hívogatnak telefonon, és nem szól bele senki, vagy úgy hívogat valaki rendszeresen, hogy kérted, ne tegye. Ha érzed, vagy tudod, hogy valaki megfigyel, ha megkeseríti az életedet azzal, hogy hivatalos helyeken eljárásokat indíttat ellened, miközben erre valós indoka nincs. De ide sorolhatjuk azt is, ha ajánlatokat tesz neked, és nem fogja fel, hogy nem érdekled, ha rá akar kényszeríteni valamire, ha erőszakot alkalmaz, vagy ha csak fenyeget vele, ha gúnyolódik rajtad, vagy megaláz. (Ezek némelyike nem büntetőjogi kategória, egy részük pedig más bűncselekményt valósíthat meg.) Azért sorolom mégis ide, mert a zaklatást most nem büntetőjogi értelemben használom, hanem minden olyan dologra értendő, ami valaki más cselekedete miatt zavaróvá válik, védekezéshez, összeszoruláshoz, bizonytalansághoz, a biztonságérzeted elvesztéséhez vezet. A felsoroltakon kívül, még számos dolog lehet, ezek a leggyakoribbak…

kosok

Ha ilyen helyzetben vagy, zaklatnak, mi az, amit tettél eddig?

Megpróbáltad megoldani jó szóval, egyezkedéssel, együttműködéssel, vagy esetleg feljelentetted? Aztán semmi sem oldódott meg, nem változott, a zaklatás folytatódott tovább, úgyhogy egyre csak nőtt benned a bizonytalanság, és egyre kisebbnek, és tehetetlenebbnek érezted magad. Úgy érzed szenvedő alanya lettél valaki más gonoszságának.

Mi az, amivel hozzájárultál ennek az egésznek a létrejöttéhez?

Vannak olyan elvadult spirituális nézetek, miszerint ez a karmád, és szenvedned kell, és az a jobb neked, ha ebben élsz, és letudod a büntetést. Ha beveszed ezt, akkor áldozatot csinálsz magadból, akit a sorsa, a karmája, a büntető Istene irányít. Mi lenne, ha felismernéd, hogy te irányítasz? Mi lenne, ha visszavennéd az erődet most?

Már említettem, hogy nem vagy hibás, nem vagy bűnös, közvetlenül nem feltétlenül te vagy az oka annak, hogy részese vagy ennek a dolognak, mégis hozzájárultál, engedélyt adtál rá, hogy ebben a helyzetben légy. Semmi sem tud hatással lenni az életünkre, csak amit mi magunk beengedünk. És te megengedted a másiknak, hogy ezt csinálhatja veled. Ez nem volt tudatos. Viszont ha hajlandó vagy elismerni, hogy ehhez a te hozzájárulásod vezetett, akkor anélkül nyered vissza az erődet, hogy hibáztatnád magadat miatta. Hiszen ez csak egy választás volt, és nem kell, hogy egy életre szóljon, bármikor választhatsz mást helyette.

Onnantól kezdve, hogy nem áldozatként tekintesz magadra, megvan a lehetőséged, hogy megváltoztasd!

Óriási különbség van aközött, hogy azt mondod: „én vagyok a hibás”, vagy azt mondod: „felelősséget vállalok az életemért, és elismerem, hogy én teremtem”!

Előbbi esetben azt gondolod, hogy nem csak a döntés volt rossz, hanem te magad is, és bűnös vagy, tehát bűnhődnöd kell, mondjuk, bűntudatot kell érezned miatta.

Utóbbi esetben pedig azt mondod: „hoztam egy választást, ami talán nem életem nagyszerű választásai közé tartozik, és most mi egyebet tehetek?”.  Ebben így van könnyedség, és látod, hogy van másik lehetőség, mint büntetni magadat. Akkor azt mondod: „igen, eddig ez volt, és én ezt most megváltoztatom”.

Szerintem érezhető az energetikai különbség a kettő között. És ha még azt is hozzávesszük, hogy nem kell beletörődni abba, hogy ez történik és nincs segítség, akkor pláne visszaveszed az erődet. A történik szóban ott van, hogy valami kívülálló dolog irányítja a dolgaidat, tehát az ő kénye kedve szerint vagy áldozat, vagy éppen nyertes.  A „teremtem” szóhasználattal pedig egyértelművé teszed, hogy te irányítod a dolgaidat, és nem vagy áldozat.

bokszolók

Mit tehetsz energetikailag még, amivel megszűnhet a zaklatás?

Folyamatosan azt nevelték belénk, hogy jónak kell lennünk. Ha spiri úton jársz, akkor nagy eséllyel különösen elutasítod, hogy bármi más legyél, mint jó, kedves, odaadó. Mert akkor vagy tiszta, ha elutasítod a másik oldalt. Aztán ha mégis felfedezni véled magadba, akkor még rossznak is érezheted magad. Nekem 9 év kellett ahhoz, hogy felismerjem mekkora baromság azt gondolni, hogy ez működhet. Mert ki dönti el, hogy mi a jó és mi a rossz? Ki mondja ki, hogy a fény mindig jó, a sötétség meg mindig rossz?

Minden, amit elutasítunk, minden, aminek ellenállunk, az falként emelkedik elénk, és akadályoz.  A tudatosság befogad mindent ítéletek nélkül. Mindent ami a világban jelen van. Ha például azt mondod, nem vagy hajlandó a „gyilkos” energia lenni, mert neked azt mondták, hogy az nem jó, akkor hogyan tudsz fellépni, ha megtámadnak? Hát sehogy, sőt. Éppen azért érnek támadások, mert elutasítod, hogy kiállj magadért, és az elfogadott értékrend nevében inkább vagy áldozata valaki más agresszivitásának. Mert te jobb vagy nála, te inkább odatartod a másik orcádat is. Mit érez rajtad a másik? Azt hogy nyugodtan „megtámadhat”, mert nem fogsz kiállni magadért. Gyenge vagy. Vajon, ha az erődet érzékelné, meg merné tenni, amit most, amikor gyengének érzékel, megtesz?

body builder

Tisztázzuk, mi ez az idézőjeles „gyilkos” energia?

Ez az energia azt közvetíti a másik felé, hogy most aztán vagy abbahagyja amit csinál, vagy számoljon az erőddel, amivel találkozni fog, ha mégis folytatja. És közben nem kell azt választanod, hogy ténylegesen meg is ölöd, szó sincs gyilkosságról. A hajlandóságod, hogy a „gyilkos” energia légy pont elég ahhoz, hogy befejezze, amit eddig csinált veled. Szögezzük le, nem tényleges erőszaktevésre bíztatlak, nem fizikailag lépsz fel kiállva önmagadért, hanem energetikailag! Azzal, hogy te magad vagy ez az energia, és azt áramoltatod felé, hogy „abbahagyod, vagy véged van! Abbahagyod, vagy kicsinállak!”

Mi az ami nem vagy hajlandó lenni, ami ha hajlandó lennél lenni, megváltozna ez az egész?

És igen, ez szembemegy azzal, amit belénk neveltek, szembemegy majd az összes spirituális butítással, viszont ezekkel jutottál oda, ahol vagy. Lehet, hogy ideje lenne változtatni, és kipróbálni valami mást? Ez csak egy lehetőség, ha választod, választod, ha nem, akkor hajrá tovább a megszokott úton…

Ha valami mást szeretnél, ha hajlandó vagy ítéletek nélkül befogadni mindent, és a fix nézőpontjaidat eltakarítani az utadból, akkor várlak Access Bars tanfolyamon, és/vagy egyéni kezelésen>>

Ha jobban megismernéd a személyiségedet, amit burokként használsz, és amivel együttműködve sokkal többet kihozhatsz magadból, akkor a Térkép önmagadhoz személyiségprofil elemzés neked való. Ha pedig tovább is haladnál, akkor  a Turbózd fel magad! egyéni online konzultációkon megteheted.

Ha szeretnél 21 ingyenes tippet, akkor itt tudod elkérni őket:


Adatkezelési tájékoztató>> 

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here