Ezt most talán kételkedve olvasod. Hiszen a környezeted visszajelzései, az életed, az eddigi tapasztalataid azt mutatják, hogy nem vagy tökéletes. Ha az lennél, akkor nem hallgattad volna meg oly sokszor ennek ellenkezőjét. Talán úgy érzed az önbizalom növelés az, ami igazán kell neked.

Időnként olvasok olyan kemény hangvételű személyiségfejlesztőnek szánt írásokat, amik kiosztanak, rád pirítanak, amitől az az érzés erősödik benned, hogy valamit elrontottál, hibáztál, nem csináltál meg, ezért rossz vagy és letolást érdemelsz. Persze ez komfortos érzés számodra, hiszen életed során többségben volt a kritika, az elismeréshez, a támogatáshoz képest. Talán azzal nem tudsz mit kezdeni, amikor azt hallod, te igenis jó vagy és soha nem is voltál rossz. Ugye milyen idegenül hangzik? Az egész társadalmunk arra épül, hogy van egy normálisnak mondott, elvárt keret, és ha abba nem férsz bele, akkor változz meg. De mi van, ha a változás nem is ebben szükséges, hanem abban, ahogy ezt az állapotot és magadat látod…

Önbizalom növelés – miért hiszed, hogy szükséged van rá?

Mióta csak létezel, folyamatosan nyesegették a szárnyaidat, és azt erősítették benned, hogy nem vagy elég, tanulj a hibáidból és fejlődj. És te be akartál illeszkedni, elhitted, hogy meg kell tenned mindezt, nem mertél különbözni. Az önbizalmad elveszett, legalábbis azt hitted, és most talán bizonytalan vagy abban, mennyit érsz, mire vagy képes, és mit is tehetsz, hogy növeld az önbizalmadat és szárnyalj. Pedig neked nem önbizalom növelés kell, hanem az, hogy újra emlékezz arra, hogy ki vagy, arra, hogy mindened megvan a sikerhez, a boldogsághoz. Pusztán arra van szükség, hogy lebontsd a falaidat, ahová önként zártad magad.

önbizalom növelés

Ki mondta, hogy nem vagy jó?

Bárki is volt, nem a rossz szándék vezérelte, viszont rajtad múlik, mit kezdesz azzal, amit mások gondolnak, vagy mondanak rólad. Ha korábban el is hitted, ideje felismerni, hogy lehetőséged van választani valami mást, és pusztán egy nézőpontnak tekinteni mások véleményét. Nem kell megértened, nem kell egyetértened, és nem kell ellenállnod sem neki. Csak tekintsd egy olyan nézőpontnak, ami nem jó, nem rossz, csak van. Nincs vele különösebb dolgod. Felesleges boncolgatni, válaszokat keresni. Bárki bármit gondolhat, hihet, érezhet, de ez teljesen független tőled. Ettől még szeretheted őt, lehet vele szuper kapcsolatod, meg is hallgathatod, ha akarod, csak ne vedd magadra. Mert ha beveszed mindazt, amivel találkozol, akkor máris lekicsinyíted magad. Nem a másik személy teszi ezt veled, hanem te magaddal.

Rendben, eddig ezt választottad. És működött? Nem működött, hiszen most mindenféléket gondolsz és hiszel magadról, ami egyáltalán nem vagy. Akkor válassz mást!

Ki vagy te valójában?

Amögött, akinek most tartod magad, ott van a végtelen lény, aki határtalan teremtő erővel rendelkezik, és mindenre képes, mindent tud, és tökéletesen megtestesíti mindazt, amivel rendelkezni szeretne. Persze most talán kételkedés van benned, ugyan miről hablatyol ez a nő itt, hiszen folyamatosan akadályokba ütközöl, amikkel nem tudsz mit kezdeni. Mindez azért van, mert  a korlátozott lényedből indulsz ki. Azokból a fix nézőpontokból, amiket bevettél és igazzá tettél. De ne feledd, a nézőpontjaid teremtik a valóságodat és nem a valóság a nézőpontjaidat. Mikor hitted el, hogy fejlődnöd kell? Mikor hitted el, hogy valakivé válnod kell? Mikor hitted el, hogy el kell jutnod valahová? Igen egészen kicsiként elhitted, amit a nagyok mondtak neked. De most már felnőttél. Nem kell felelősöket keresni, nem kell hibáztatni, és nem kell áldozatot csinálni magadból. Pusztán válassz mást.

önbizalom növelés

Az önbizalom növelés leghatékonyabb módja

Miután meghoztad ezt a választást, máris könnyebben érzed magad. Az önbizalom növelés leghatékonyabb módja, ha felismered, hogy mindaz, amit eddig magadról hittél, az 99%-ban nem is a tiéd. Nem hozzád tartozik. Másoktól kaptad, és ha nem akarod, nem teszed igazzá a magad számára. Ezek csak ítéletek, címkék és olyan könnyen lerázhatod magadról, mint szél az elszáradt falevelet. Ehhez az kell, hogy ne tulajdoníts neki jelentőséget. Indíts tiszta lappal, és fedezd fel, ki van a címkék és ítéletek mögött. Fedezd fel önmagadat, azt, aki vagy, a rád rakódott mindenféle nélkül.

Csak tudd, hogy tudsz

Most lehet, azt gondolod, ez túl egyszerűen hangzik, nem lehet, hogy csak ennyi az egész. Amikor elkezded a valódi tudatos életet, és folyamatosan figyeled a reakcióidat a különböző élethelyzetekben, akkor felismered, hogy ez nem egy egyik pillanatról a másikra történő változás, hanem egy folyamat, amit minél inkább elkötelezetten csinálsz, annál inkább haladsz vele. És vannak nehezebb pillanatok, és visszacsúszás, és új felismerések. Ez nem egy instant megoldás, hanem tudatos játék. A cél az, hogy rádöbbenj, és tudd, hogy mindent tudsz.

Ha egyedül nem megy, ha szeretnél hozzájárulást a változásodhoz, akkor ebben tudlak támogatni. Ha szívesen felülnél a tudatosság űrhajójára, akkor gyere velem és válaszd az Access Bars®-t! Jelentkezz be kezelésre!

Ha szeretnél még gyorsabban haladni a tudatosságban, esetleg hozzájárulni a gyermeked, szüleid, párod, netán a klienseid változásához, és meg is tanulnád a módszert, akkor várlak Access Bars tanfolyamon!

Ha kíváncsi vagy, mi zajlik benned, ami esetleg akadályozza, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél, vagy kíváncsi vagy milyen képességeid vannak, amiknek talán még a létezéséről sem tudsz, akkor  a Térkép önmagadhoz – személyiségprofil elemzéssel felderíthetjük. Ha tovább is mennél vele, akkor a Turbózd fel magad! -egyéni online konzultáció alkalmas erre.  Ha a stílusod kialakítását összekapcsolnád az önismerettel, akkor a Ragyogj fel! – stíluskarakter evolúció pont erről szól.

Szeretnél még több ötletet? Iratkozz fel a 21 tippre  itt


Adatkezelési tájékoztató>> 

 

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here