Gyakran rágörcsölünk dolgokra, és a végletekig erőlködünk. Nagyon akarjuk azt a férfit (nőt), azt az állást, a pénzt, a sikert, az egészséget, sőt még a változásra is úgy tudunk ráharapni, mint rottweiler a betörő lábára. Mégsem érjük el.

Ebből az írásból megtudhatod, mit tehetsz a helyzetek megerőszakolása helyett. Mi az a hozzáállás, ami feloldja a benned lévő feszültségeket, és sínre teszi az életedet.

Folyamatosan azt sulykolják belénk, hogy csak akkor érhetjük el a boldogságot, ha vannak céljaink, ha terveket készítünk, és van „to do” listánk. Ha minden nap módszeresen cselekszünk, ha vért izzadunk azért, hogy eredményesek legyünk. Látok embereket, akik megfeszülnek, hogy elérjenek valamit. És ebbe gyakran saját magam is beletartozom. Oltári könnyű átesni a ló túloldalára, és görcsösen akarni. És sajnos a legtöbbször már mélyen benne vagyunk a történetben, mire észbe kapunk, és leállunk.

És igen, legyenek céljaink, legyen tervünk, akár még listánk is a tennivalókról, ugyanakkor tudjunk együtt áramolni az energiákkal, és hagyjunk teret az univerzumnak is.

lány karddal

Nem kell mindent egyedül csinálnunk!

Azt vettem észre, hogy amikor belecsúszom ebbe az egyedül megoldok mindent pörgésbe, na akkor nem oldok meg semmit igazán, és csak izzadtsághegyek maradnak mögöttem.

Amikor keményen harcolok, olyankor rengeteg energiát fektetek bele olyasmibe, amibe a fele is elég lenne, a többit meg rábízhatnám az „elemekre”.

Ugyanez igaz a kapcsolatainkra is. Annyira szeretnénk működtetni, hogy sokszor elmulasztjuk észrevenni, hogy sokkal kevesebb csinálás, és több megengedés hatékonyabb lenne.

Az egész mögött a kontroll van.

Örökös késztetést érzünk, hogy kontrolláljunk mindent és mindenkit. Erős kézzel szorítjuk a gyeplőt, és éppen ezzel vesszük el a levegőt a projektjeinktől. Ismerek embereket, akik végtelen könnyedséggel áramolnak a lehetőségeikkel, nem drámáznak, ha valami másképpen alakul. Irigylésre méltó, ahogyan élik az életüket. Ha jobban megnézem őket, akkor azt látom, hogy békében vannak azzal, ami van. Azzal is, ha van pénzük, azzal is, ha nincs. Azzal is, ha párkapcsolatban vannak, azzal is, ha éppen egyedül élnek. És minden mást is határtalan megengedéssel befogadnak.

Sokkal-sokkal kevesebbet gondolkodnak a „problémáikon”, bizalommal vannak önmaguk és az életük iránt, tudják, hogy megoldódnak dolgok. Ha nem akarnánk örökösen részt venni a megoldásban, és a csinálást jelentőség telivé tenni, mi tudna akkor létre jönni? Lehetséges, hogy ha nem akarnánk megoldani mindent, csak nyitottak maradnánk bármire, akkor a helyzet megoldaná önmagát?

lufik

Milyen lenne az életünk, ha szétnyitnánk a kezünket, és ellazítanánk a gyeplőt?

Könnyedén, játékosan tennénk meg bármit. A napi kijelölt feladatokat is például. Hányszor, de hányszor van bűntudatunk amiatt, hogy nem végeztünk az aznapra kijelölt feladatainkkal. És akkor mi van? Ott a következő nap.

Mennyi frusztráció alól szabadulnánk fel, ha a céljaink csak iránymutatóként szolgálnának, és megengednénk magunknak, hogy valami teljesen más is kialakulhasson. Azt mondhatnánk:

„Ezt szeretném, és nyitott vagyok bármi másra is!” Mi az amit itt teremthetek most?

Mennyi lehetőséget vehetnénk akkor észre, ha nem zárnánk be magunkat a kitalált céljaink börtönébe? Amikor eldöntjük, hogy én ezt, és csakis ezt akarom csinálni, és az akadozik, akkor mit tehetek, hogy ez megváltozzon?

Lehetséges, hogy az is elegendő, hogy leveszem róla az erőszakos akarást, és hagyom áramolni. Vagy ennél tovább megyek, és megnyitom a kaput, más lehetőségeknek is.

Amikor elengedésben vagyunk mindennel, akkor megszűnik a stressz, és az életünk könnyűvé válik.

Az elengedés nem azt jelenti, hogy kidobjuk, hanem azt, hogy akkor is rendben van, ha elmegy, megszűnik. Elengedjük az összes elvárást, döntést, ítéletet, számítást, következtetést nemcsak azzal kapcsolatban, hogy mi legyen, hogyan történjen a dolog, hanem azzal kapcsolatban is, hogy hogyan kéne éreznünk, viselkednünk, reagálnunk.

A mi kis túlkontrollált világunkban az elengedés olyan, mint vihar után a napsütés. Hatalmas teret nyit, ahol könnyen szárnyalhatunk.

Szeretnél további tippeket ehhez a szárnyaláshoz? Itt van 21 tipp:

Adatkezelési tájékoztató itt >>

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here