Régóta tervezgetem ennek a cikknek a megírását és most úgy döntöttem belevágok ebbe a kissé kényes témába. Előrebocsátom, hogy ez az írás nem arról szól, hogy hibáztál, bűnös vagy és ejnye-bejnye, hogy azt képzelted, hogy egyetlen alkalom meg tudja oldani azt, amit már évek óta görgetsz magad előtt. Nincs letolás, sem lehülyézés, sokkal inkább azért beszélnék róla, hogy tisztán láss, mi van mögötte.

Megtévesztő reklámfogások

Rengetegszer találkozom szembe olyan jól hangzó marketing fogásokkal, hogy ezzel a módszerrel 1-2 alkalom is elég, hogy hatalmas változásokat tapasztalj meg. Ez azért elég nagy féligazság szerintem. Igen vannak, akik elmennek egy kezelésre, és az hatalmas változásokat hoz nekik. De nem azért, mert nekik működött, neked meg nem, hanem azért, mert ők éppen akkor és ott, készek voltak felismerni, elengedni valamit, és ez az, ami változást hoz. Van akinek több, sőt olyan is, akinek sokkal több időre, alkalomra van szüksége. És nem azért mert ő rosszabb, hanem azért, mert még esetleg nincs annak küszöbén, hogy valóban választja a változást. Neki még hiányzik egy láncszem, egy felismerés, hajlandóság a ránézésre, bármi…

A másik az, hogy az életed attól olyan amilyen, ahogyan te működsz benne, amit teremtesz a választásaiddal. Nagyon jól hangzik, hogy egyetlen kezeléssel megváltozhat minden, de erre azért kevés példát látunk. Változásokat érhetsz el egy-egy témában, megoldódhatnak konkrét élethelyzetek, ahhoz viszont, hogy hosszútávon eredményeket érj el, és megváltozzon a látásmódod, ami egy másfajta életvitelhez vezet, sokkal több energia befektetés kell. Gondolj csak bele! Hogyan tudnának egész eddigi életedben felhalmozott minták, nézőpontok, megoldási mechanizmusok egyetlen csettintésre megváltozni? Persze nem lehetetlen, a kérdés az, van-e olyan tudatosságod, hogy ezt azonnal megteremtsd? Ha lenne, akkor nem lenne semmi, ami problémát okoz…

elmentem egy kezelésre nem változott semmi

Mi az, amit te szeretnél?

Lehetséges, hogy a te célod az, hogy egyetlen élethelyzetet változtass meg. Szeretnél egy nagyszerű állást, de valami akadályozza, hogy elérd, előtted van egy nagy kihívás, és feszült vagy miatta. Összevesztél a barátoddal, rosszul kezelsz egy szituációt, és ebben szeretnél változást, vagy van valami a kapcsolatotokban, ami miatt nem tudsz könnyed lenni. Ezek olyan kisebb, bár számodra jelentős dolgok, amikben segíthet egy-két alkalom.

Ha azonban egy egész életterületen, vagy akár az életed egészében szeretnél több tudatosságot, akkor az általában nem varázsütésszerűen változik. Nem azért, mert ne lenne lehetséges, hanem azért, mert jelen pillanatban nem így működünk.

Amikor azt olvasod valahol, hogy 1-2 kezelés elég, akkor tudd, hogy ahhoz talán igen, hogy egy-egy dolog változzon, ha viszont globális változást szeretnél, akkor valószínűleg a te tudatos odafigyelésed, és esetleg több kezelés szükséges!

Instant kávé van, instant tudatosság nincs

Az instant megoldások, bármennyire is szeretnénk nem működnek. Azzal hogy elmész egy kezelésre, konzultációra, megteszed az első lépést a változás felé. Ha ezt követően nem teszel semmit magadért, ha nem dolgozol magaddal, ha nem lépsz tovább, akár még több kezeléssel, akkor bár csodás, hogy megtetted az első lépést, hatalmas változásokra nem számíthatsz.

Sokan az első kezelés sikerétől teszik függővé, hogy elmennek-e egy következőre. Hatalmas elvárásokkal érkeznek, és csodát várnak.  A csoda azonban bennünk van, a módszerek csak eszközök, hogy az odabent létező csodát megjeleníthessük. Ehhez meg az kell, hogy elköteleződj magad mellett, és elhatározd, hogy megváltoztatod az életedet.

Ha nem tapasztalsz semmilyen változást egy kezelés után, akkor lehetséges, hogy neked több idő kell, de az is lehet, hogy változott valami, csak nem vetted észre, vagy változott, de nem az, és úgy amire vártál. És még az is lehetséges, hogy nem választod a változást, mert valamiért tudattalanul mégiscsak ragaszkodsz ahhoz a helyzethez. Csak saját magad, és a külvilág megnyugtatására mentél el egy kezelésre, azért, hogy elhitesd, hogy te rajta vagy, és kipipálhasd, hogy na, itt is voltál, és ez sem működik. Ha közben a valódi belső elköteleződés, annak választása, hogy te is beleteszed magad, nincs meg, akkor csalódni fogsz. Nincs ezzel baj, megteheted ezt is, ez is ott van a lehetőségeid palettáján, csak legalább magadnak ismerd el, hogy ezt csinálod, mert onnan tud elindulni bármilyen változás.

elmentem egy kezelésre nem változott semmi

Nem mindegy, hogy csinálgatod, vagy csinálod

Amikor ebédet főzöl a családodnak, akkor mit csinálsz? Odaállsz a konyhába, és teszed a dolgod, megpucolod, amit meg kell, követed a receptet, ízesítesz, fűszerezel, beleteszed a szívedet, kreatívan alkotsz, aztán elégedetten bezsebeled az elismeréseket. Nem úgy csinálod, hogy ma előkészíted a hozzávalókat, aztán majd a jövő héten odateszed főni, újabb két hét múlva keversz rajta egyet. Ugye? És azt sem várod, hogy kikészíted a hozzávalókat, aztán majd valaki más, netán az univerzum összedob belőle valami finomat, a te ízlésednek megfelelőt?

Jó, kicsit extrém a példa, viszont ha megnézed a legtöbb minden akkor működik, ha odafigyelsz rá, és teszed a dolgod. Amikor elhanyagolod, akkor megáll, és előbb utóbb feledésbe merül.

Ha változást szeretnél az életedben, akkor nem elég heti egyszer este hattól nyolcig foglalkozni vele. Át kell hogy szője a mindennapjaidat. És természetesen választhatod azt is, hogy heti egyszer néhány órára veszed elő a témát, ez is, mint minden a te választásod. Amit beleteszel, azt is fogod kivenni belőle.

Szóval, amikor választasz valamit, kipróbálsz egy módszert, akkor add meg az esélyt, hogy valóban  hozzájárulás lehessen és tegyél bele mindent te is, amit csak lehetséges.

Ha te azok közé tartozol, akik elköteleződtek maguk mellett, és hajlandóak tenni is ezért, akkor várlak Access Bars tanfolyamon. Figyelem! Ezt sem elég elvégezni, használni kell!

Szeretnél többet tudni az Accessről?

Adatkezelési tájékoztató>>
Ha egyéni konzultációkon bontogatnád a szárnyaidat, akkor a Térkép önmagadhoz – személyiségprofil elemzés, a Ragyogj fel! – stíluskarakter evolúció és  a Turbózd fel magad! – egyéni online konzultáció segíthet ebben.

És vár még rád 21 tipp is, ha szeretnéd:


Adatkezelési tájékoztató>>

Ezt az írást hangfelvételen is meghallgathatod:

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here