Ha megkérdezünk 10 embert, abból legalább 8-an állítanák, hogy ők bizony önmagukat adják. De igazából nem is tudjuk, milyen önmagunknak lenni, annyi minden fedi el. Átvett minták, nézőpontok, ítéletek, amiket magunkra vettünk, és elhittük, bevettük, hogy olyanok vagyunk. Nem tudom megmondani, hogy ki vagyok én, és nem is fontos felcímkézni magam.

Szóval nem az a lényeg, hogy kitaláld, felderítsd, megfejtsd önmagad, és az eddigi meghatározás helyett használj egy másikat. Mert minden definíció beragaszt és megállít. Nem vagy állandó, folyamatosan változol, és bármikor kinyilvánítod, hogy na én ez vagyok, az csak arra a pillanatra lenne igaz. Viszont sokkal jellemzőbb, hogy a címkéket kiterjesztjük az egész lényünkre, és elkönyveljük jó hosszú időre, akár egy életre. Én ilyen vagyok, ő meg olyan.  Felesleges! Mert így semmi más nem tud megjelenni, mint amit a nézőpontod megenged.

Önmagadnak lenni azt jelenti, hogy lebontogatod magadról mindazt, ami fix, és megengeded magadnak, hogy bármilyen legyél egy adott pillanatban. Amikor önmagad vagy, akkor nincsenek drámák, nincs bántalmazás, viszont békében vagy azzal, aki vagy. Hogy ezt elérd, nem fejlődésre van szükség, hanem arra hogy lehámozd mindazt, ami elzárja előled a valódi lényedet. Minden ott van benned! Csodás vagy, és ha ezt nem látod, akkor ennek az az egyetlen oka, hogy elhitted azt a sok badarságot, amit mások állítottak rólad.

Itt van 10 ok, hogy önmagad legyél. Hozzáteszem, ehhez egyetlen ok (indok) sem kell, csak azért írtam, mert tök jól hangzik. Valójában itt választásokról beszélünk, amiket nem kell megindokolnunk, csak választjuk, és kész. Mindenesetre, ha szeretnéd az életedben tudni ezeket a dolgokat, akkor ehhez az út az önmagaddá váláson keresztül vezet.

Hogyan csináld?

Ahogy már írtam bontogass. Robbantsd szét a rendszert, aminek mostanáig tudattalanul bedőltél, és helyezd egy másik platformra az életedet. Kérdőjelezd meg a nézőpontjaidat, és nézd meg, neked működnek-e. Ha igen tartsd meg, ha nem akkor dobd el őket. Ezek a legnagyobb akadályai annak, hogy szabad lehess.

És akkor nézzük a 10 dolgot, amivel rendelkezel, ha önmagad vagy:

10 ok, hogy önmagad legyél

  1. Bármit meg tudsz változtatni – Még azt is, amiről korábban azt hitted, hogy lehetetlen.
  2. Varázslatos életet élhetsz – Vagyis örömteliség, béke és könnyedség van jelen az életedben.
  3. Nem számít, mások mit gondolnak rólad – Minden csak egy érdekes nézőpont, ami nincsen hatással rád.
  4. Nem akarsz belesimulni a tömegbe – Könnyedén megmutatod azt, aki vagy, leengedett falakkal, teljes sebezhetőségben.
  5. Megengedésben vagy másokkal – Legyenek bárkik, tegyenek bármit, nincs benned ítélet, ellenállás, vagy egyetértés.
  6. Áramlásban maradsz – Befogadod mindazt, ami az életedben megjelenik. Akkor is, ha kényelmetlen, hiszen te teremtetted.
  7. Meglátod a lehetőségeidet – Tudod, hogy számtalan választást hozhatsz, hiszen a lehetőségeid száma végtelen.
  8. Választásokat hozol – Tudod, hogy a választás csak egy választás, nem egy életre szól, így bármikor megváltoztathatod.
  9. Látod mi zajlik – Hajlandó vagy ránézni mindenre, és érzékeled, ami valójában van. Éber vagy.
  10. Szabad vagy – A végtelen lényedből működsz, érzékelsz, tudsz, létezel, befogadsz.

 

Van, ami nehézséget okoz ebben? Együtt kideríthetjük, mi van mögötte a Térkép önmagadhoz – személyiségprofil elemzéssel.

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here