Én valahogy sohasem voltam az a fogadkozós fajta. Ha véletlenül mégis, akkor sem tartottam be a fogadalmaimat, csak ideig óráig. Persze mindenkinek vannak olyan vágyai, hogy a következő évtől kezdve máshogy él, táplálkozik, gondolkozik, mozog, ezért hangzanak el a sokat ígérő újévi fogadalmak minden év elején, valójában ezeket a dolgokat egyik napról a másikra nem lehet megváltoztatni.

.

Az újévi fogadalmak betartása = önmagad megerőszakolása

Aki azt mondja, neki sikerült, akkor az vagy nagyon tudatos, vagy nagyon megerőszakolta magát. Az önmagad megerőszakolása pedig csak elfojtás, aminek előbb utóbb böjtje lesz. Inkább minden nap érdemes tenni valamit azért, hogy aztán idővel sikerüljön tartós változást elérni. Tehát az, hogy mától nem eszem édességet, elég nagy fogadalom, és még nagyobb erőszak. Meddig sikerül megtartani? És milyen károkat okozol magadnak közben? Akkor már jobb választás, ha kezdetben mondjuk biosütiket eszel édesség gyanánt, amik nem annyira édesek, és egészséges összetevőket tartalmaznak. Megfelezheted az adagokat is, aztán később, ha már az megy, a szervezeted sokkal kevésbé fogja kívánni és akkor van esélyed, hogy tartós legyen a változás.

Vagy megfogadhatod, hogy többet mozogsz, de ha rögtön 5 km-s futással kezded, akkor olyan izomlázad és csömöröd lesz a hirtelen nagy távtól, hogy 1 hét után még a futócipődet is eldobod. Sétálj inkább, mert az betartható, és majd meghozza a kedved a mozgáshoz. A tested felveszi a ritmust és igényelni fogja az aktivitást.

.

Újévi fogadalmak és nagy ugrások helyett változás fokozatosan

Mindezekhez azonban nem kell Újév és az új év sem jelenti feltétlenül, hogy aztán most mindenképpen fogadkozz. Mindennek meg van a maga ideje, mikor beérik egy folyamat és akkor könnyedén, erőlködések nélkül tudod megvalósítani, akár új esztendőhöz érkeztél, akár nem.

Ha kíváncsi vagy, mi zajlik benned, ami esetleg akadályozza, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél, akkor  a Térkép önmagadhoz – személyiségprofil elemzéssel felderíthetjük. Ha tovább is mennél vele, akkor a Turbózd fel magad! -egyéni online konzultáció alkalmas erre.  Ha a stílusod kialakítását összekapcsolnád az önismerettel, akkor a Ragyogj fel! – stíluskarakter evolúció pont erről szól.

Ha Access Bars kezelésre vágynál, akkor arra is van lehetőség!

Szeretnél még több ötletet? Iratkozz fel a 21 tippre  itt


Adatkezelési tájékoztató>> 

.

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here