Körülnézek és azt látom, hogy taposómalomban élünk. Reggel elmegyünk dolgozni, robotolunk egy olyan munkahelyen, aminek a céljait nem tudjuk magunkévá tenni, aztán este haza rogyunk, és kezdődik a házimunka, a vacsorakészítés, a gyerekekkel foglalkozás. Aggódunk a számlák miatt, a gyereknek új ruha kell, fizetni a különórákat, a kocsi megint rossz. Hajtjuk a pénzt és félünk, vajon kitart-e hónap végéig. Jó, de mikor élünk? Mikor élvezzük az életet? Mikor van időnk észrevenni az élet csodáját, megannyi szépségét?

Persze nem mindenkinek ennyire kiélezett a helyzete, de úgy tűnik, mintha az élet felgyorsult volna, az idő jobban telne, mint gyermekkorunkban. Pedig az igazság az, hogy ez mit sem változott, mi vagyunk azok, akik így érzékeljük, mert nem vagyunk képesek lelassítani. De hová hajtunk? Mi történt velünk, ami miatt nem tudunk a jelenben élni? A mókuskerék csak pörög, mintha muszáj lenne neki. Akkora sebességgel, hogy azt hisszük kiugrani belőle felérne egy öngyilkossággal. Pedig nem így van…

A tudatos és örömteli élet, választás kérdése

Ha visszatekintek az életemre, rá kell jönnöm, hogy eddig, mindig minden megoldódott, teljesen feleslegesen aggódtam, és pazaroltam el az energiámat a görcsölésre. És szerintem, ha te visszanézel, te is pontosan ezt fogod látni. Miért is nem dőlünk akkor hátra és hagyjuk, hogy a tudatos és örömteli élet kibontakozzon?

Azért, mert azt tanultuk, hogy a felnőttek komolyan veszik az életet és benne önmagukat. És azt is, hogy a játék ideje a gyermekkor, a felnőtt lét csupa munka, érvényesülés és olykor szenvedés.

De vajon miért nem kérdőjelezzük már meg végre ezeket a tanításokat? Miért keményedünk, fásulunk, öregszünk bele a felnőtt szerepkörbe? És miért ítéljük el fejcsóválva azokat, akik felnőttként is bohémok és játékosak tudnak maradni?

Azért, mert kilógnak a sorból, mert nem akarnak beállni a savanyú képet vágó, magát véresen komolyan vevő tömegbe. Szerinted kik a boldogabb emberek? Te nem akarsz boldog lenni? Mert én igen! Ezért úgy döntöttem, hogy másképpen tekintek az életre, és megtanulom kihozni belőle a legtöbb örömet, amit csak lehet.

Ehhez viszont nagy tudatosságra van szükség, különben a bevésődött minták visszahúznak. Ezt nem hagyhatom, bár néha még sikerül nekik, azon vagyok, hogy esélye sem legyen az elmémnek és a korlátozó hitrendszereimnek. Az egyetlen megoldás a kitartás, a figyelem és a cselekvés.

Tudatos és örömteli élet

Spiritualitás – nem a szenvedés ösvénye

Észrevettem, hogy a spirituális úton járók is hajlamosak az önmunkát egy újabb feladatnak tekinteni, sokszor szenvednek és keserednek el, emiatt sokan fel is adják, elveszítik a hitüket, mert úgy látják, hogy nem jönnek az eredmények. Pedig az eredmények azért nem jönnek, mert a túlzott akarással, erőlködéssel blokkolják az energiák szabad áramlását. Tudatosságfejlődni sem muszáj verítékezve, van annak sokkal élvezhetőbb módja is, csak lásd meg benne a játékot.

Az élet játék, tekintsük hát annak

Tegnap a kreativitásról és annak elakadásáról beszélgettünk a családommal. A kreativitás is, mint minden más blokkolódik, ha megfojtjuk a görcsös akarással. Kitűnő, nagyszerűen érzékelhető mintát mutat arra, hogyan is működik a világ. Ha elengedjük a görcsöket, és előkapjuk a játékos énünket, azonnal felfekszünk a Flow-ra és az alkotás beindul.

A tudatos és örömteli élet kibontakozása

Az életben sem kell mást tennünk, mint átértékelnünk, amit gondolunk róla. Az életre-halálra menő küzdelem helyett, ismerjük fel, hogy egyetlen okból vagyunk itt, hogy tapasztaljunk, és élvezzük azt. Senki sem akarja, hogy szenvedjünk, hogy boldogtalanok legyünk, és legfőképpen szó sincs büntetésről. Ez egy három dimenziós játszótér, ahol játszva emlékezünk vissza honnan jöttünk, hová tartozunk, és merre tartunk. Engedd meg az életednek, hogy megmutassa, hogyan lelheted örömödet benne.

Ha kíváncsi vagy, mi zajlik benned, ami esetleg akadályozza, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél, akkor  a Térkép önmagadhoz – személyiségprofil elemzéssel felderíthetjük. Ha tovább is mennél vele, akkor a Turbózd fel magad! -egyéni online konzultáció alkalmas erre.  Ha a stílusod kialakítását összekapcsolnád az önismerettel, akkor a Ragyogj fel! – stíluskarakter evolúció pont erről szól.

Ha Access Bars kezelésre vágynál, akkor arra is van lehetőség!

Szeretnél még több ötletet? Iratkozz fel a 21 tippre  itt


Adatkezelési tájékoztató>> 

 

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here