A nyár már elmúlt, de azért itt az őszben sem kell nélkülöznünk a színeket, sőt… Ilyenkor érvényesül igazán a színek jótékony hatása!

Tudod, én színmániás vagyok! (Ezt a selyemkendőt én festettem, és nagy öröm volt festeni is és hordani is nagyon szeretem.) Hiszem, hogy a színekkel amiket viselsz, megmutatod azt ami belül lakik a lelkedben. A vidámságot, vagy éppen a szomorúságot és persze még ennél sokkal-sokkal többet is. Ha körülnézek az utcán, akkor nyáron még látok színesbe öltözött embereket, de télen, már nagyon kevesen választják, hogy feldobják a téli szürkeséget és mosolyt csaljanak mások és saját maguk életébe. Pedig mennyivel színesebb lenne az Élet, ha mindenki mindig színesebben öltözne!

Fejezd ki  magadat színekkel is!

Az önkifejezés egyik módja, ha megengeded magadnak, hogy amit belül érzel, az kifejezésre juthasson kívül is! Használd a színeket akkor is, amikor az szokatlannak tűnik. Fejezd ki önmagad bátrabban! A színek gyógyítanak is, így, ha éppen nincs is jó kedved, a színeid jobb kedvre deríthetnek!

A Természet és a színek jótékony hatása

A természetben előforduló csodás színek is megmutatják, hogy mennyi szépség, önkifejezés és gyógyító erő van a színekben, amit vétek nem használni. A virágok lilái, sárgái, pinkjei és vörösei megannyi árnyalatban kerülnek elénk, csakúgy, mint amilyenek mi magunk is vagyunk, egyediek és megismételhetetlenek. Ha végignézel egy virágoskertben te is jókedvre derülsz és szívedben  feltámad a szeretet ugye? Akkor miért nem viszed be a lakásodba és a gardróbodba a színeket? Miért jársz feketében, szürkében, és barnában? Próbáld ki, milyen sokat jelent, ha kitárod a lelkedet és befogadod az élet összes színét

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here