Mit alkottál az elmúlt héten? Azt mondod semmit? És ez igaz? Mi minden lehet alkotás, amiről eddig nem tudtad, hogy az? Mi kellene ahhoz, hogy felébreszd az alkotókedved? Mekkora erő rejlik benne? Erről szól, ez az írás!

Vannak emberek, akik mindenhez hatalmas alkotókedvvel fognak hozzá, és vannak, akik észre sem veszik, hogy amit csinálnak, abban hol van a kreativitás. Pedig hatalmas különbség, hogy miként éled a mindennapjaidat!

Van a köztudatban egy nem túl hosszú lista arról, hogy mit tekintünk alkotó tevékenységnek, és milyen hivatást űzve mondhatjuk magunkat alkotónak, vagyis művésznek. Sóvárogva nézzük azokat, akik beletartoznak ebbe a körbe, és szívesen cserélnénk velük.

Pedig az élet maga a művészet.

Ami miatt nem mindegy, hogy milyen a hozzáállásod ehhez, az, hogy milyen minőségben éled az életed! Lehet úgy is felkelni reggelente, hogy na, már megint dolgoznom kell, és úgy is, hogy mi az, amit létrehozhatok ma? Teljesen mindegy, hogy kalauz vagy a MÁV-nál, eladó egy ruhaboltban, főállású anya vagy szívsebész.

Teljesen más energiákat fogsz megmozgatni, más energiából teremted a napodat, ha meglátod az alkotásban rejlő erőt. Igenis értékes, amit csinálsz, nélküled nem lenne ugyanaz. Olyan egyediséget viszel bele, amit senki más nem képes! A lényeddel, azzal, aki vagy, egyedi alkotást hozol létre. Gondoltad volna eddig?

arcfestés

 

Szóval érted, miért mondom, hogy az élet maga a művészet?

Minden nap kapsz egy tiszta vásznat, és rajtad áll, mit festesz rá. És lehetséges, hogy valakinek az csak firkálmánynak tűnik, és neked lehet a mestermű.

Piedesztálra tehetsz másokat, azt gondolván, hogy kreatívabbak nálad, de vajon ez igaz-e? És mihez méred magad és őket? Ki mondja meg, hogy mi az, ami kreativitás és mi nem? Az a kérdés neked mi?

Ha minden napod kiáradó alkotókedvvel kezded, akkor mit számít, mit gondolnak róla mások? Az a lényeg, hogy te jól érezd magad a kis világodban! Az a lényeg, hogy TE meglásd magadban a művészt.

Mert mi az igazi művészet?

Hozzátenni mások életéhez, a világhoz! Kedvességgel, jelenléttel, figyelemmel elhalmozni magad, és a környezetedet. Ott, ahol szomorúságot, és egykedvűséget látsz, megmutatni, hogy van más lehetőség is, mint a beletörődés. Mintául szolgálni, megmutatni, hogy ahogy te, úgy bárki más is választhat mást! Hogy ehhez milyen eszközöket használsz, teljesen mindegy. Ezt mutatja meg a színész, a festő, a táncos, a zenész is. Lehetséges, hogy te más eszközöket használsz hozzá. Egy mosolyt, kedves szavakat, figyelmet, ölelést, valamilyen segítséget. Vagy főzöl valami finomat. Elkészítesz egy asztalt, lefested a falat, kötsz egy virágcsokrot, elkönyveled a bevételeket-kiadásokat, megállapodsz egy mindkét félnek előnyös szerződésben.

Mindegyikkel létrehozol! Alkotsz egy teret, amiben megengedés van, és bárki választhat valami mást, mint amit eddig. Hozzájárulsz ahhoz, hogy a világ egy jobb hellyé változzon.

hangya

Ez az alkotásban rejlő valódi erő!

Ha újra megkérdezem, a múlt héten mit alkottál, észrevehetsz valami mást, mint eddig? Milyen csodát hoztál létre, amit eddig még nem ismertél el?

Mi kellene ahhoz, hogy felébreszd az alkotókedved?

Egy választás! Az, hogy egy másik nézőpontból nézz rá az életedre, és meglásd, hogy mekkora varázsló vagy! Az, hogy elismerd, a saját alkotásaidat. Akkor is, ha nem tárgyiasultak! És ezt megismétlem. Akkor is, ha nem tárgyiasultak!!!

Legyél hajlandó valami másra, mint ami eddig volt. Lépj be úgy az életed, vagy a munkahelyed ajtaján, hogy tudod, azzal, hogy ott vagy, olyasmit alkotsz, ami nélküled nem létezhetne. Ismerd el, azt a lényt, aki vagy! Senki nem tud úgy nézni, úgy kommunikálni, úgy írni, úgy ölelni, úgy jelen lenni, mint te! Nincs senki más, aki azt az alkotást létre tudná hozni, amit te létre hozol, nap, mint nap! Szóval, ha te nem csinálod, akkor szegényebb lesz a világ! Felébredt a kedved az alkotáshoz?

Alkosd az életedet minden pillanatban, légy te a művész, aki hozzájárul önmaga és a világ örömteliségéhez!

Szeretnél eszközöket a nézőpontváltáshoz? Akkor várlak a következő Access Bars tanfolyamon, ahol rengeteg ötletet kapsz, hogy egy másik életet teremts magadnak!

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here