Ki lennél a társfüggőséged nélkül?

  1. Tudnád, hogy a kapcsolatod nem azért van, hogy kiegészítsen, hogy teljessé tegyen téged, hanem azért, hogy rámutasson belső egyensúlytalanságaidra.
  2. Éreznéd, hogy nincs szükséged arra, hogy a párod által válj valakivé, hiszen már így is tökéletes egész vagy.
  3. Észrevennéd, hogy nem másnak kell boldoggá tennie téged, hanem te saját magadat juttatod el, egy szeretetteljes állapotba.
  4. Jól éreznéd magad akkor is, ha éppen a párod nincs veled, vagy ha éppen nincs is társ az életedben.
  5. Nem a párodat tennéd felelőssé, ha boldogtalannak érzed magad, hanem befelé fordulnál és felkutatnád, mi zajlott le odabent, ami miatt nem érzed magad felhőtlennek.
  6. Nem akarnád magadhoz láncolni a párodat, hanem hagynád, hogy szabad legyen, és szárnyaljon.
  7. Megengednéd, hogy legyen magánélete, ami csak az övé, amiben azt tehet, amit akar, amiben töltődhetne, és új energiákat vinne a közös életetekbe.
  8. Nem akarnál olvasni a gondolatai között, meghagynád neki a csendes pillanatait.
  9. Magadon dolgoznál első sorban és nem akarnád megmondani, hogy milyennek kellene lennie.
  10. Nem élnél olyan kapcsolatban, amiben nem érzed jól magad, pusztán azért, hogy legyen melletted valaki.
  11. Képes lenni elengedni azt a kapcsolatot, amiből már kihoztátok a legtöbbet, és felesleges ragaszkodni hozzá.
  12. Botrányos válás helyett baráti érzésekkel tudnál búcsút inteni az exednek, mert nem éreznéd sértve magad, hanem felismernéd, hogy a különélés a te javadat szolgálja.

Ki lennél a társfüggőséged nélkül?

A társfüggőség rendkívül alattomos, megakadályozza, hogy önmagad légy, vagy ha az lenne számodra a megoldás, hogy tovább lépj. Általa benne tartod magad egy olyan helyzetben, ami beszűkít, nehézzé tesz, és megakaszt

Sok esetben már a társfüggőség felismerése is problémát okozhat, és csak akkor kerül felszínre, amikor felbomlik, vagy veszélybe kerül a kapcsolat. Ilyenkor nagyon erőteljes érzések törhetnek rád, az egyedülléttől, az értéktelenségtől, a másik elvesztésétől való félelem.

Ha tudod miről beszélek, akkor bizonyára átélted már, hogy mennyire erőtlenné válik az ember, kicsúszik a kezéből az irányítás, és borzasztóan kiszolgáltatva érzi magát. Egyetlen gondolat kúszik vissza az elmébe, megtartani, vagy visszaszerezni a másikat bármilyen áron. Akár könyörgés, akár megalázkodás, akár fenyegetés által.

A társfüggőség feloldása természetesen nem jár feltétlenül együtt a szakítással, hiszen nem minden kapcsolat fut zátonyra.  Viszont a kapcsolat felszabadulhat azon terhek alól, amit a társfüggőségben szenvedő személy terhelt rá. Ez akár a kapcsolat javulását is eredményezheti.

ha kíváncsi vagy, mi zajlik benned, ami esetleg akadályozza, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél, akkor  a Térkép önmagadhoz – személyiségprofil elemzéssel felderíthetjük. Ha tovább is mennél vele, akkor a Turbózd fel magad! -egyéni online konzultáció alkalmas erre.  Ha a stílusod kialakítását összekapcsolnád az önismerettel, akkor a Ragyogj fel! – stíluskarakter evolúció pont erről szól.

Ha Access Bars kezelésre vágynál, akkor arra is van lehetőség!

Szeretnél még több ötletet? Iratkozz fel a 21 tippre  itt


Adatkezelési tájékoztató>> 

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here