Ami csodás ünnep a szerelmeseknek, az tiszta rémálom azoknak, akik nem élnek párkapcsolatban. Ha szingli vagy, legszívesebben láthatatlansági köpenyt vennél magadra, vagy ki sem dugod az orrodat otthonról, hírzárlatot rendelsz el és századszorra is megnézed a Bridget Jones-t.

Úgy érzed, még nagyobb tőrdöfés a szívedbe, hogy mások boldogok, van társuk, akit szerethetnek, és minden hiper-szuper az életükben. Van kivel ünnepelniük. Azt látod, hogy nekik jó, neked pedig rossz.

A Valentin nap lehet egy csodás ünnep, és lehet oltári nagy kamu is, attól függően mennyire őszinte két ember kapcsolata. Szóval ne gondold, hogy aki kapcsolatban él, annak pink csillagok potyognak az égből, csak ő értékes, és érdemli meg a boldogságot, és élhet csodás életet. Ismersz olyan embereket, akik együtt vannak, de minek? És olyanokat, akiknek bárki jó, csak ne legyenek egyedül? Számukra mekkora érték a Valentin nap? Mekkora érték a kapcsolat?

Megélheted drámaként, hogy szingli vagy, és nézheted úgy, hogy a Valentin nap az egy merénylet ellened, de tekinthetsz rá másként is…

Tolle bácsi azt mondja: „A kapcsolat nem azért van, hogy boldoggá, hanem, hogy tudatossá tegyen”. A szingli lét sem azért van, hogy boldogtalanná tegyen. Válj inkább tudatossá, és tedd fel a kérdést:

Mi az ajándék nekem ebben a helyzetben, amit nem veszek észre?

Talán a lehetőség, hogy önmagadra figyelj, talán a vágy, hogy teljesen független legyél, senkihez ne kelljen alkalmazkodnod, vagy ne szólhasson bele az életedbe más? Talán a csalódástól, vagy az elköteleződéstől való félelem, amire ha éber vagy, akkor lehetőséged van megváltoztatni? Ezt csakis te tudhatod, ha befelé figyelsz és tudatos vagy.

szingli

A szingli lét nem egy dráma, csak egy állapot!

Csodássá teheted, és szenvedhetsz is tőle, rajtad múlik, melyiket választod. Valóban vannak dolgok, amiket szingliként nem tapasztalsz meg, de mi lenne, ha nem arra fókuszálnál amid nincs, hanem észre vennéd, mi mindent megtehetsz, amire egy kapcsolatban nem lenne lehetőséged.

Kihasználhatod ezt az időszakot arra, hogy a lehető legtöbb időt tölts önmagaddal, és éberré válj arra mennyire értékes vagy, és arra is, amin változtatnál. Felismerheted, hogy minden megvan benned ahhoz, hogy boldoggá tedd magad, és később úgy lépj be egy kapcsolatba, hogy mindaz csak plusz, amit a másiktól kapsz, nem pedig szükséglet.

Légy éber az igényeidre, és ne mástól várd a törődést, a figyelmet. Add meg saját magadnak! Ha így teszel, amikor kapcsolatban élsz majd, akkor sem támad hiányérzeted, ha a partnered éppen nem veled foglalkozik, hiszen magadnak megadsz mindent. Gondolj bele, mekkora lehetőség, és mekkora hozzájárulás tudsz így lenni saját magad, és a partnered számára.

Szóval végülis a szingli létet nem túlélni kell, hanem élvezni!

Azért élsz most így, mert ezt választottad. Nem a sors dobta neked, nem a karma műve, és nem is Isten büntetése. Persze te abban hiszel, amiben csak akarsz, azt a nézőpontot választod, amelyiket akarod, de hasznos, ha megnézed, mi az, ami számodra többet ad? Ha azt hiszed, hogy rajtad kívül álló, akkor áldozatot csinálsz magadból, és ha áldozatként élsz, akkor átadtad az erődet valaminek, amire nincs ráhatásod. Kiszolgáltatottnak érzed magad, és ettől szenvedsz. Mi lenne, ha inkább azt választanád, hogy minden, ami az életedben megjelenik, az a te teremtésed, és meg van az erőd hozzá, hogy megváltoztasd?

Most persze mondhatod azt, hogy „én nem akarok egyedül élni, mégis ezt teszem”. Igen talán az elméd és a vágyaid azt mondják, nem akarsz egyedül élni, mégis tele vagy olyan fix nézőpontokkal, amik miatt mégsem választod a párkapcsolatot. Pusztán azzal, hogy ezeket megváltoztatod, megváltozik az életed.

szingli

Szingli vagy, hogyan élvezd (a Valentin napot)?

  • Lépj ki az áldozat szerepből, és tekintsd tudatos választásnak (hiszen végül is az).
    .
  • Ahelyett, hogy azt ismételgetnéd: „Majd ha kapcsolatban élek boldog leszek!” , válaszd a boldogságot most. Azzal, hogy mindent megteszel magadért, és azt választod, hogy könnyed és örömteli leszel, már ma.
    .
  • Ismerd fel, hogy szenzációs vagy! Ajándék vagy a világ számára, úgy ahogy vagy! Az, hogy éppen van-e melletted társ, az nem értékmérő, és senki sem lesz jobb, vagy rosszabb attól, hogy éppen kapcsolatban él, vagy szingli.
    .
  • És akkor a Valentin nap! Ha van kedved, tedd a Valentin napot önmagad ünnepévé! Kényeztesd magad, lepd meg magad valamivel és szeresd, aki vagy.
    Vagy ne tedd jelentőségtelivé ezt a napot, hiszen ez is olyan nap, mint bármelyik másik. Válaszd azt, amelyik könnyű neked, amelyikben inkább jól érzed magad.
    .

Bárhogy is lesz, tudd, hogy a te választásod és bármikor megváltoztathatod. Nem egy életre szól, nincs súlya, csak valami, ami a pillanatnyi igényeidnek megfelel. Légy éber arra, ami van és hozd ki belőle a lehető legjobbat. Mindig az történik amire hajlandó vagy, és nem máson múlik, csakis rajtad, mert:

„Az életben minden könnyedén, örömtelin és ragyogva érkezik hozzád! ®”

Ha nem ezt éled, akkor keress meg, hogy hozzájárulás lehessek a változásodhoz!

Ha kíváncsi vagy, mi zajlik benned, ami esetleg akadályozza, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél, akkor  a Térkép önmagadhoz – személyiségprofil elemzéssel felderíthetjük. Ha tovább is mennél vele, akkor a Turbózd fel magad! -egyéni online konzultáció alkalmas erre.  Ha a stílusod kialakítását összekapcsolnád az önismerettel, akkor a Ragyogj fel! – stíluskarakter evolúció pont erről szól.

Szeretnél még több ötletet? Iratkozz fel a 21 tippre  itt


Adatkezelési tájékoztató>> 

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here