A Wasabi növény azért fejlesztette ki a csípős ízét, hogy megvédje magát az állatoktól, és ne az eleségükként végezze. Hát az állatokkal kapcsolatban sikeres volt a projekt, ők valóban nem jelentenek veszélyt szegény wasabi számára, ellentétben az emberrel. Főleg japánban számít nemzeti eledelnek. Nem tudom, te hogy vagy vele, de én imádom a wasabi ízét. Ahogy felszalad az ember orrába a csípős tormára emlékeztető íz, az nagyon jólesően tisztító. A Wasabi egyébként nagyszerű emésztést serkentő és más gyógyhatással is bír. A Wasabi porban azért azt az erőteljes csípős ízt nem fogod érezni, így ha egyébként nem szereted az erőset, vagy a tormát, akkor is bátran kipróbálhatod ezt a Wasabis fetasajtkrém receptet.

Hozzávalók:

1 doboz fetasajt,
1 nagy dobozos tejföl,
wasabi por (bioboltban kapható)
őrölt feketebors,
fokhagymapor, vagy granulátum (ne legyen sós), esetleg foghagyma
chili paprika
olívaolaj

A fetasajtot összetörjük villával és egyszerre kis mennyiséget hozzáadva a tejfölből kikeverjük. Nem biztos, hogy az összes tejfölre szükség lesz, akkor jó az állaga, ha krémes és nem túl sós. Öntünk hozzá néhány csepp (nagyon kevés) extraszűz olívaolajat, hogy kicsit lazítsuk és az olíva ízével felturbózzuk. Fűszerezzük a wasabi porral, a fokhagymaporral, a borssal és  a paprikával ízlés szerint és hagyjuk a hűtőben összeérni pár órát. Piritóssal, valamilyen lepénykenyérrel, csíkokra vágott sárgarépával, uborkával, angolzeller szárával kínáljuk.

A Lélekbisztró egyik legkedveltebb mártogatósa
A Lélekbisztró egyik legkedveltebb mártogatósa

És ezzel az alappal még rengeteg trükköt el tudok képzelni, de ezeket most nem árulom el, majd valamelyik következő Lélekbisztróban találkozhatsz velük. Ha szívesen részt vennél a Lélekbisztróban, akkor nézd meg, mikor és hol lesz a következő!

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here