A stresszoldás  rengeteg embert érint, és ez nem is meglepő, hiszen számos olyan helyzet adódik a mindennapok során, aminek kezelése nehézséget okozhat. A stresszoldás köztudatban élő formái, mint gyógyteák fogyasztása, meditatív zene hallgatása, vagy elmenni egy jó masszázsra, esetleg mozogni egy órát, különösen hatékonyak. Valóban feloldják a benned lévő stresszt, semmiképpen sem beszéllek le róluk, hiszen ezzel kényezteted magadat.

De vajon véglegesen megszabadítanak-e a stressztől?

Azon túl, hogy könnyítenek a megpróbáltatások miatt érzett feszültségen, valójában csak tüneti kezelést adnak. Miért mondom ezt?

Gyűjtögeted magadban mindazt, ami felbosszantott, kiakasztott, fájdalmat okozott, aminek ellenálltál, vagy éppen amihez ragaszkodtál. Aztán amikor ez a belső feszkó elég magas szintre hágott, hogy szinte szétrobbansz tőle, oldod ezt a feszültséget valamilyen módon. Szuper, mert legalább nem betegített meg.

Valahogy úgy kezeled ezt, mintha kívülről érkezne egy inger, ami már eleve problémás, ami már érkezésekor is valamilyen (többnyire negatív) előjellel rendelkezik és te vagy elhárítod, vagy (gyakrabban) beengeded, és ezért időnként ki kell engedned a szelepet, mint ahogy a kuktában is túlnyomás keletkezik, és valahol el kell távoznia a gőznek, különben felrobban. Ez a stresszoldás.

Aztán újabb helyzetek adódnak, sokszor akár ugyanolyanok, és te megint bosszankodsz, telítődsz, és feszültség mentesítesz. És ez így megy időről időre, olyan precizitással, ahogy reggel kel és este nyugszik a nap. Azt gondolod, hogy ez így természetes, hiszen mindenki így működik

Ezek a csodás, relaxációs módszerek nem tudják a stresszt végleg megszűntetni, mert nem a gyökerénél oldják meg a helyzetet.

Mi van, ha van más lehetőség?

Mi van, ha kiléphetsz ebből a körforgásból, és nem pusztán „fájdalom csillapítasz”, tünetet kezelsz, hanem elkezdesz másképpen működni? Választanád ezt? És ha igen, az nem jelenti, hogy nem használhatod azokat a lehetőségeket, amiket eddig stresszoldás miatt alkalmaztál. Csak most már kedvtelésből, és azért mert szeretnéd, és nem a belső feszültséged enyhítése okán. Hiányukban nem kell, hogy sürgető, kényszeres érzésed legyen. És nem úgy használod, mint valami kábítószert, ami segít, hogy elnyomd mindazt, amivel szembe is nézhetnél.

Persze a hagyományos értelemben vett stresszoldás nagyszerű, és hatékony, viszont ha szívesen kilépnél a mókuskerékből amit a visszatérő stressz okoz, akkor érdemes lenne azzal is foglalkozni, hogy milyen módjai vannak annak, hogy ne is kerülj ilyen helyzetbe.

Persze most talán azt mondod, hogy a stressz mindenütt jelen van, nem lehet elkerülni. Ha így gondolod, akkor most írok valami meglepőt.

A stressz nem létezik!

Legalábbis nem egy külső okként, aminek a következménye az, hogy stresszes leszel. Nem valami kívülálló dolog, ami jön ellenőrizetlenül és ha megtalál, akkor jaj szegény fejednek.

A stressz egy válaszreakció arra, ami megjelenik az életedben, és te ellenállsz neki. És a hangsúly azon van, hogy ellenállsz neki. Gondolj csak vissza a legutóbbi esetre, amikor azt érezted már megint utolért a stressz. Nem valami olyasmi történt, amit bár átengedhettél volna magadon, tudatosítva, hogy most ez van, te inkább megragadtad, elkezdted rágcsálni, filóztál rajta, megpróbáltad megérteni, vagy éppen kontrollálni? Netán eltakartad a szemed, gondolván az nincs is ott, letuszkoltad jó mélyre, befedted homokkal, de aztán kiderült, hogy mégis ott van és ez kétségbe ejtett?

stresszoldás

Szóval ki, és mivel idézte elő a stresszt, és hitte azt, hogy majd a stresszoldás megold mindent?

Te voltál! Azzal, hogy megszilárdítottad a feszült érzést az életedben. Ha hagytad volna, elmúlt volna, de te dédelgetted, megágyaztál neki és még etetted is. Na most ne kezdj el bűntudatot érezni, mert nem vagy hibás, sőt senki sem az. Egyszerűen ezt tanultad, ezt láttad, az van a fejedben, hogy a stressz olyan, mint a levegő, mindenhol ott van, és lehetetlen elkerülni.

A stressz akkor jelentkezik, ha te előhívod magadból.

Ha jelentőségtelivé teszel dolgokat, ha ragaszkodsz valamihez, vagy ha ellenállsz annak, ami van, ami már úgyis megjelent az életedben. A megengedés az, ami nem a tüneteidet kezeli, hanem megoldja a stressz kérdését az életedben.  És ez nem egyenlő a beletörődéssel! A beletörődésben ott van az ellenállás energetikai szinten, csak a felszínen néz úgy ki, mint valódi elfogadás és elengedés. A beletörődésben ott van a kudarc (ami szintén nem létező) érzése is. A feladásé.

A megengedés egészen más. Annak a tudása, hogy semmi rossz nem történhet veled, és végül minden megoldódik. A megengedésben ott a nyitottság, nem akarsz kontrollálni, és tudod, hogy minden ami megjelenik, az valamilyen formában hasznos, mert elvezet a magasabb tudatossághoz. Természetesen nem jelenti azt, hogy nem változtathatsz, nem tehetsz azért, hogy a változás bekövetkezzen és számodra még nagyobbat teremtsen.

Hogy mindezt elérd, a tudatosságon keresztül vezet az út, ami önmunkával jár. Annak felismerésével, hogy mi az, ami van. Ehhez kell éberség, és annak tudatosítása, hogy a saját életed teremtője vagy. Szóval az élet nem csak úgy történik veled, hanem teremtetted mindazt, ami megjelent benne. Ha ezt tudod, akkor tisztában vagy az erőddel és bármikor teremthetsz valami mást.

 

stresszoldás

Érzékeled, hogy ez az élet egy másfajta minőséget képvisel, mint az, amikor utókezelésen vagy, a stresszoldás révén?

És nem csak másfajta minőséget képvisel, hanem ezzel lehetőséged van más minőségben teremteni is. Észre venni mindazt a lehetőséget, ami talán eddig nem tudott a látóteredbe kerülni.

Persze a tudattalan élet, a sodródás, a stressz tüneti kezelése sokkal kényelmesebbnek tűnik, az önmunka jóval több befektetést igényel, mégis amit elérhetsz ha az előbbit, vagy az utóbbit választod, az hatalmas különbség. Előbbi egy vegetáció, egyik napról a másikra élet, utóbbi pedig a szárnyalás egy olyan élet felé, amiben igazán örömtelin és boldogan élhetsz.

Persze most is, mint mindig, te választasz.

Ha szeretnéd, hogy az életed könnyeddé váljon, ha élni akarsz az élet adta csodás lehetőségekkel, akkor ezért fel kell vállalnod, hogy más szemmel tekintesz magadra, az életedre és a téged körülvevő világra, annak minden nézőpontjával együtt. És azt is, hogy a változásért teszel.

Mi mindent érdemes tisztán látnod?

  1. Az életed pontosan olyan, amilyennek te teremted!
  2. Mivel te teremted, meg is tudod változtatni!
  3. Minden, ami az életed része, az hozzájárulás a változásodhoz, akármilyennek is minősíted!
  4. Az ellenállásoddal a szenvedésedet nyújtod!
  5. A megengedés hatására könnyedén átáramlik minden, a „jó” és a „rossz” is!
  6. Az ítéletek (jó, rossz, helyes, helytelen) benne tartanak a korlátozott nézőpontjaidban!
  7. A stresszoldásra azért van szükséged, mert az ellenállásoddal megakasztottad az áramlást!
  8. A folyamatos stresszoldás helyett (vagy átmenetileg mellette), válj éberré, válaszd a tudatosságot!
  9. A tudatosság nem valami spirituális izé, nélküle sohasem leszel az, ami igazán lehetnél!
  10. Végtelen tudás, erő, kreativitás, lehetőség, és választás van a birtokodban, használd!
  11. Végtelen lény vagy, aki jelen pillanatban talán a korlátozott lényéből működik. Ha hajlandó vagy változtatni ezen, akkor erre minden lehetőség adott!

 

Mit veszíthetsz, ha kipróbálod? Semmit! Mindaz, ahogyan most élsz, az annak a következménye, ahogyan eddig gondolkodtál. Ha ez nem tetszik, akkor itt az ideje változtatni.

stresszoldás

Stresszoldás és tudatosság – 2 in 1

Ugye milyen nagyszerű lenne, ha lenne rá lehetőség, hogy oldódjon a stressz, és közben tudatosodj is? Hát az a helyzet, hogy van rá lehetőség. Egy olyan eszköz, amivel ellazulhatsz, relaxálhatsz, oldhatod a feszültséget, amitől jobb lesz a hangulatod, örömtelibbek a mindennapjaid, és közben változol, tudatosodsz is. Van 32 pont a fejeden a Barok, aminek az érintésével, minden, aminek eddigi életed során ellenálltál, vagy amivel egyetértettél és fix nézőpontként rögzült benned, az kioldódik. Ezzel segíti, hogy az, ami eddig korlátozott, az megszűnjön és te felismerd nagyszerűségedet, azt, hogy egy egyedi és csodálatos lény vagy, hatalmas erővel és képességekkel.  Ha szeretnél többet megtudni az Access Barsról, akkor itt tudsz olvasni róla.

A magam részéről elmondhatom, hogy életem legjobb választása, hogy elindultam a tudatosság útján, mert nagyszerű változásokat teremtettem ezzel magamnak. Ha benned is megvan az elhatározás, hogy megváltoztasd az életedet, akkor itt vagyok és támogatlak ebben.  Ha választod, gyere és szállj fel a Tudatosság űrhajójára, és teremts egy csodás életet magadnak.  Az Access Bars hozzájárulás lehet számodra mindehhez! Próbáld ki egyéni kezelésen, és/vagy tanuld meg a tanfolyamon!

Szeretnél több információt az Accessről? Itt tudsz feliratkozni:


Adatkezelési tájékoztató>> 

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here