Vannak napok, amikor látszólag ok nélkül feszültnek érzed magad. Olyankor semmi sem sikerül, mindennel problémád van, és legszívesebben kiszaladnál a világból. Nem lehet a kedvedre tenni, belekötsz mindenbe és mindenkibe és érzed, hogy ahogy telik az idő, egyre rosszabb lesz minden.

Ha rossz napod van: mi történik ilyenkor?

Lefelé bandukolsz az érzelmi létrán és gőzöd sincs, hogyan állíthatnád meg a folyamatot. Csak várod, hogy eljöjjön az este és végre álomra hajthasd a fejed, hogy aztán egy új nap kezdődjön el.
A látszólagos ok nélküliség mögött a félelem van. Van egy olyan terület az életedben, amiben problémáid vannak. Esetleg történik valami, ami egy korábbi helyzetre emlékeztet, és ez aktivál egy korlátozó hitrendszert a tudatalattidban. Például jön az ősz és a tél, amikor a korábbi évek tapasztalatai azt a hitet alakították ki benned, hogy kevesebb a munka és így a pénz is, és felkúszik benned a félelem, hogy ez idén is így lesz. Vagy eszedbe jut, egy bizonyos dátum és szintén feltolul benned egy kellemetlen emlék. Sokszor nem is tudatosul, észre sem veszed, mi van a hátterében, csak azt érzed, valami megváltozott, nem olyan, mint tegnap.
Netán találkozol egy személlyel, aki emlékeztet valakire akit legszívesebben elfelejtenél és máris feltámadnak a lehúzó érzések. De lehet ez egy álom, amire nem is emlékszel tudatosan és még rengeteg dolog előhívhatja a benned megbújó félelmet.

Ha rossz napod van: mi áll a hátterében?

Ahogy már említettem, a hátterében a félelem áll.

Félelem az elvesztéstől, attól, hogy nem vagy elég jó, a fájdalomtól, vagy a magánytól.
És itt léphet be a folyamatba a tudatosság. Ha ugyanis csak a nap végét várod és nem teszel semmit, megtörténhet, hogy a reggel csak egy újabb napot hoz, amiben stresszelni fogsz.
Ellenben, ha figyelmes vagy az érzések mögött meghúzódó okokra is, akkor már van esélyed, hogy a következő napot, már emelkedettebb hangulatban kezdd.

Ha rossz napod van: mi a teendőd?

Ha érintett vagy most ebben, akkor miután elolvastad ezt a bejegyzést, csukd be a szemed és vegyél pár mély levegőt. Figyeld a légzésedet. Minden kifújásnál érezd, ahogy a levegővel a feszültség is eltávozik belőled. Tedd fel magadnak a kérdést: Mit érzek most? Csak figyeld meg, milyen érzések támadnak fel benned. Tudni fogod, mi az amit érzel. Kérdezd meg: Mi áll a hátterében? És csak ülj behunyt szemmel és légy türelemmel. meg fog érkezni a válasz.

Miután megkaptad a választ, nyisd ki a szemed, vegyél elő egy papírt és tollat, és kezdd el leírni mindazt, ami feljön belőled azzal az emlékkel kapcsolatban. Fel fogod ismerni az összefüggéseket, összerakhatod a képet, mint egy puzzle-t. Ne töprengj, ne törekedj választékos megfogalmazásra, csak írj. Mindent ami eszedbe jut. Mire a végére érsz, meg fogsz könnyebbülni. Ha felfokozott érzelmek, sírás, düh tör fel belőled, ne akard elnyomni, hagyd, hogy megnyilvánuljon. Most éled meg mindazt, amit korábban elnyomtál a tudatalattidban.

Ezt követően írj pár sort arról, hogy mi a legideálisabb verziód a helyzettel kapcsolatban. Azt amit szeretnél. Ahogy szeretnéd, hogy megváltozzon a dolog. Írd jelen, vagy múlt időben, mintha már meg is kaptad volna. Mire mindezt megteszed, köddé válik a rossz hangulatod és elindul az életed abba az irányba, ahogy a pozitív leírásodban szerepel.

Miért hatásos ez?

Nos, nem a Vonzás törvénye sztorival akarok most előjönni, bár az is létezik, hanem azzal, hogy ha optimistán látod a jövődet, akkor a rezgésszintedet magasra emeled, az energiáid meghatványozódnak, sokkal többet teszel azért, hogy el is érd a célodat, és bármilyen kihívással is kelljen szembe nézned, mivel a pozitív végcélt látod magad előtt, megbirkózol vele.
Ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, tennünk kell magunkért. Nincs szükség másra, csak tudatos figyelemre, elhatározásra és cselekvésre.

Ha rossz napod van, akkor is tégy meg mindent önmagadért, mert ha te nem, akkor ki?

 

Cikk megosztása: Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here