Gondolkodtál már azon, hogy ki lennél, hol tartanál, hogyan éreznéd magad az elakadásaid nélkül? Elképzeled, ahogyan szárnyalsz, mindened megvan, virágzó élet, csodás kapcsolatok, tökéletes egészség, örömteli felhőtlen élet. Vágyakozol, de közben azt érzed, olyan távolinak tűnik, olyan elérhetetlen, annyi munkát igényel. És ettől még inkább elkeseredsz.

Kérdezd meg magadtól:

„Mindent megtettem azért, hogy mindaz, amire vágyom, az enyém lehessen?”

Figyeld meg az érzéseidet! Valószínűleg azt fogod érezni, hogy igen, mindent megtettél. Sőt, még annál is többet. Hiszen olyan szinten rágörcsöltél már a témára, mint egy bulldog a csontjára. Szorítod kétségbeesve, attól félve, ha lazítasz ezen a szorításon, akkor eljön a világvége.

Mi lenne, ha kilépnél kicsit a történetből, és hagynád, hogy kibontakozzon mindaz, aminek ki kell bontakoznia? Mi lenne, ha a görcsös megoldáskeresés helyett együtt maradnál azzal, ami van?

Akkor meglátnád azokat az akadályokat, amiket te hoztál és hozol folyamatosan létre a gondolkodásoddal. Meglátnád mi az, amiből sok van, miből meg kevés! Hol táplálod az ellenállásoddal a hatalmas blokk-hegyedet, ami egyre növekszik, és minél később állsz neki a hegy elhordásának, annál inkább rátelepszik az életedre…

Milyen akadályaid lehetnek?

Egy egész könyvet lehetne megtölteni vele. Akadályozhatnak a múltban tapasztaltak, és mindaz, amit azokból korlátozó hitrendszerként magadba építettél, a családi minták, a generációs minták, a társadalmi minták, a jövővel kapcsolatos félelmek, mindaz, amit magadról hiszel, az elvárásaid, feltételezéseid, minden olyan gondolatod, amiben nincs szeretet, az ellenállásod személyekkel és helyzetekkel kapcsolatban. Egyszóval minden, amit nem tudsz magadon egyszerűen átengedni, amivel szemben ellenállás keletkezik benned. Nem az, nem úgy, nem akkor és nem ott történik, amit elvártál volna.

Ez legtöbbször nem is tudatosul benned, hiszen a hiedelmeidet a tudatalatti tárolja és az elme a megfelelő pillanatban előhúzza, hogy megvédjen attól, hogy újra átéld. Ezt ugyan nem nagyon éri el, de legalább megakadályozza a szárnyalásodat.

Persze ezen lehet változtatni. Leginkább a tudatos odafigyelés a megoldás. Mindig minden helyzetben figyeled magad, a gondolataidat, a reakcióidat, az érzéseidet és elfogadod azt, hogy így érzel éppen. Nem tagadod meg, nem nyomod el, elfogadod.

Na, ez nem is olyan könnyű feladat. Próbáld ki, mennyire megy neked, hogy belehelyezkedsz a fájdalomba, a félelembe, az elutasításba és csak hagyod, hogy legyen. Nem kezdesz el ellenállni, még az ellenállásnak is. Együtt vagy vele. És akkor, ha ezt megcsinálod, elkezd nem nyomasztani, elmúlnak a görcsök, az erős akarás és átváltozik elfogadássá. Abban a pillanatban, hogy el tudod fogadni, elkezd feloldódni és megszűnik lenni.

Akadályok elhárítása - térj vissza utadra és szárnyalj

.

Mi gátolja meg benned, hogy teljes legyen az akadályok elhárítása?

A félelem az érzésektől. Félsz a fájdalomtól, amiről azt hiszed, tönkre tesz, ha hagyod átélni. De megkérdezem, hosszútávon nem nagyobb fájdalom-e úgy tölteni a napjaidat, hogy belül ezeket az érzéseket hurcolod magaddal? Nézd meg, mióta tart az állapotod, és számold ki, mikor szenvedsz többet? Ha átmész a folyamaton, amiben teljesen átadod magad neki, aztán elengeded és vígan élsz tovább, vagy ha amikor felszínre jön, mindig visszatuszkolod, és együtt élsz vele nap, mint nap?

Szerintem te is pontosan tudod a választ!

Mit tegyél, ha  nem megy az akadályok elhárítása?

Semmiképpen se add fel! A legrosszabb amit tehetsz, hogy hagyod, hogy kibabráljanak veled a blokkjaid (inkább kibabrálj magaddal a blokkjaidon keresztül) és megakadályozzák, hogy boldog kiteljesedett életet élhess.

Kitartással, folyamatos tudatosságfejlesztéssel, önismereti munkával szépen haladhatsz előre, emelheted a rezgésszintedet és napról-napra könnyedebbé válhatsz. Az a munka amit ebbe befektetsz sokszorosan megtérül, mert egyedül ez vezet el az egyensúlyod helyreállításához, ami feltétele annak, hogy boldogan élj, kiegyensúlyozott kapcsolatokat építs, helyreállítsd egészségedet és gyarapodj anyagi és szellemi téren.

Ha kíváncsi vagy, mi zajlik benned, ami esetleg akadályozza, hogy olyan életet élj, amilyet szeretnél, akkor  a Térkép önmagadhoz – személyiségprofil elemzéssel felderíthetjük. Ha tovább is mennél vele, akkor a Turbózd fel magad! -egyéni online konzultáció alkalmas erre.  Ha a stílusod kialakítását összekapcsolnád az önismerettel, akkor a Ragyogj fel! – stíluskarakter evolúció pont erről szól.

Ha Access Bars kezelésre vágynál, akkor arra is van lehetőség!

Szeretnél még több ötletet? Iratkozz fel a 21 tippre  itt


Adatkezelési tájékoztató>> 

 

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here