Ebből az írásból megtudhatod, hogyan vonódunk bele, és ragaszkodunk egy-egy új módszer elsajátításakor annak nézőpontjaihoz, és mit tehetsz, hogy a technika egy eszköz legyen a kezedben és ne a cél.

Összeszámoltam, összesen 15 módszert (+ azok különböző szintjeit) sajátítottam el az elmúlt 10 évben. Azt hiszem elmondhatom, hogy van tapasztalatom, mit élünk meg, amikor magával ragad egy adott technika.  És ez nem csak a saját tapasztalatom, ugyanezt látom másoknál is.

A titok nyitja az, hogy sokszor szem elől tévesztjük, mit is akarunk elérni, és csak használjuk, mintha az lenne a végcélunk.

Így aztán folyamatosan tisztítunk, törlünk, hitrendszereket cserélünk, ingával, kopogtatással, letöltésekkel, kérdésekkel, éppen ki milyen módszert választ hozzá. Aztán azt vesszük észre, hogy valahogy sehogyan sem akarnak elfogyni ezek, mintha önmagukat generálnák újra. Kóválygunk előző életekben, megérteni akarjuk a múltat. Elengedünk dogmákat, és újakkal azonosulunk, és megfeledkezünk a lényegről, saját magunkról. Az egész tevékenységünk öncélúvá válik, és mint ahogy a macska forog a saját farka körül, úgy megyünk mi is körbe-körbe. Időlegesen jobban leszünk, de valahogy mindig visszaesünk.

Aztán máris ott a csalódás, ez sem segít, lépjünk tovább a következőre, jöhet egy újabb módszer, mert az, majd elhozza a megváltást. És nem hozza el.

Ennek oka, hogy ebben az egészben nem vagy benne te…

Csak átvetted a módszer sajátosságait, megvetted a technika atyjának elképzeléseit, magad fölé helyezted, okosabbá tetted, és anélkül alkalmazod, hogy magadat is beletennéd az egyenletbe. Mechanikussá vált az egész. Pedig nélküled nem fog menni!

hegymászó

Ki mondta, hogy ragaszkodnod kell a papírformához, és pontosan azt csinálni, amit megtanultál, anélkül, hogy megnéznéd, neked mi működne igazán?

Egy alapvető dologról feledkezünk meg folyton! Tudod miről? Hogy nem vagyunk tucatáruk. Mind egyediek vagyunk, és hogy bármi működjön nekünk ahhoz az a kulcs, hogy önmagunk összetevőjét is beletegyük. Azt a varázsport, esszenciát is hozzáadjuk a főzethez, amik mi magunk vagyunk.

És ha nekünk éppen az ellenkezője működik, mint amit tanultunk, akkor használjuk úgy. Sokáig azt hittem, hogy ezzel megszentségtelenítem a rendszert. Sőt volt olyan módszer, ahol azt tanították, hogy tartsd tisztán a rendszert, vagyis ne térj el tőle szemernyit sem. Marhaság. Ha mindig ugyanazt alkalmazom, anélkül, hogy megnézném, hogy egy adott helyzetben működik-e, akkor sémává teszem, amiben nincs benne a jelen pillanat csodája, nincs benne a saját kreativitásom, az éberségem. Akkor nem vagyok intuitív, hanem állok a gyárban a futószalag mellett, és teljesítem a normát. Így aztán nem biztos, hogy a termék tetszeni fog.

Az életem alakítása nem erről szól! Hanem arról, hogy mi van itt és most, amit észre vehetek, amit megváltoztathatok.

Meg kell hozzá alkotnom a saját eszközeimet. Lehet, hogy éppen úgy, ahogy tanultam, és lehet, hogy teljesen másképpen. Én vagyok a varázsló a saját életemben, és minden más csak eszköz lehet a kezemben, segítség ahhoz, hogy megtaláljam azt, ami ebben a pillanatban a leghatékonyabb.

Ahhoz, hogy a módszerek eszközök legyenek a kezedben, túl kell lépni mindegyiken. Mert amíg belülről nézed, nincs rálátásod. Akkor beszippant. Akkor automatikusan alkalmazod, átveszed az elméletét, és el sem jutsz oda, hogy érzékeld azt az energiát, ami egy adott helyzet mögött van.

És most nem mondom, hogy dobj el mindent! Semmit se dobj el, csak lépj túl rajta.

Ne az legyen a Szent Grál a kezedben, mert a Grál te vagy!

Minden más csak lehetőség a palettán, amivel élsz, ha azt érzékeled, hogy pont az kell neked. Abban a formájában, ahogy az a leghatékonyabb.

Hangsúlyozom, hogy azt, hogy lépj túl rajta, nem úgy értem, hogy ne tiszteld, hogy kezdj el kötözködni, kételkedni benne, és keress a kákán is csomót! Nem azt értem alatta, hogy személyeskedj, és degradáld le azt az értéket, ami benne van! És azt sem, hogy helyezd magad azok fölé, akik tisztelettel használják! Sokaknál ezt látom!

 

hegymászó

A lépj túl rajta, azt jelenti itt, hogy ne ragadj bele!

Mert ha beleragadsz, nem tudod hatékonyan használni! És azt is jelenti, hogy ne helyezd magad fölé. Ne tartsd okosabbnak magadnál, hiszen a te életedben, te tudod a leginkább érzékelni azt, ami van.

Az életünkben mindennek, ami jelen van, van egy energiája. Amíg ezt az energiát nem változtatjuk meg, addig tisztíthatunk, nem fog érdemben változni semmi. A tisztítás könnyebbséget adhat, de a választást nem fogja helyettünk meghozni. Amikor hosszan pörgünk a saját tengelyünk körül, akkor lehetséges, hogy ebben érdemes keresgélni.

Amikor elkezdünk valamit, akkor egy ideig talán még mankónak használjuk. Át szeretnénk látni, együtt lüktetni vele. Eleinte ez nagy támogatás, aztán már inkább hátráltat, ha beleragadunk, és nem az életünkkel áramlunk, hanem a technika irányít.

Senkinek és semminek ne engedd meg, hogy feletted álljon, és te se helyezd magad mások fölé.

Te vagy életed megalkotója, és te is tudod megváltoztatni azt, ami már nem élvezetes benne. Te vagy az, aki rálátsz, aki éber lehetsz, aki érzékelheted azt, ami ott van. Menj a saját tudásoddal, és használj hozzá eszközöket, mert ezek megkönnyíthetik a dolgodat, viszont helyetted meg nem oldanak semmit.

Ha szeretnéd küldök 21 tippet, amivel egyedül is ránézhetsz pár dologra az életedben:


Adatkezelési tájékoztató>> 

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here